Павло Клімкін провів зустріч з представником ЄС Федерікою Могеріні

mogherini klimkin

 
7 вересня у рамках візиту до Брюсселя Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з Віце-президентом Європейської Комісії, Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні.


Про це повідомляє прес-служба МЗС України, передають «Конфлікти і закони».

Сторони обговорили ситуацію на сході України, хід імплементації Мінських домовленостей та прогрес України у впровадженні внутрішніх реформ, у т.ч. що стосується процесу децентралізації та внесення відповідних змін до Конституції України, а також підготовки до місцевих виборів в Україні.

П.Клімкін наголосив на неприпустимості проведення місцевих виборів на тимчасово неконтрольованих територіях в порушення законодавства України, що призведе до зриву виконання Мінських домовленостей і зашкодить політичному вирішенню конфлікту.

Високий представник підтвердила рішучу підтримку з боку Європейського Союзу виконанню Мінських домовленостей та діяльності Нормандського формату для відновлення територіальної цілісності та миру в Україні. Було також підтверджено політику невизнання незаконної анексії Росією Криму та Севастополя.

Міністр відзначив важливість подальшої підтримки Євросоюзу в питанні звільнення українських громадян, які незаконно утримуються Росією, зокрема Н.Савченко, О.Сенцова та О.Кольченка.

Співрозмовники підтвердили спільну позицію щодо безумовного початку дії поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року.

Окрема увага під час зустрічі була приділена виконанню Плану дій з візової лібералізації з запровадження безвізового режиму в’їзду до Євросоюзу для українських громадян, а також підготовці до підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.