Рівень взаємодії України з НАТО є безпрецедентним - Спільна заява Комісії Україна-НАТО

g5

 
Глави держав та урядів Комісії Україна-НАТО обговорили подальше зміцнення співробітництва в рамках Хартії про особливе партнерство. Про це повідомляє прес-служба Президента України, передають «Конфлікти і закони».


«Ми обговорили плани України щодо реформ та прогрес у їхній імплементації, схвалили Комплексний пакет допомоги для України та обмінялися думками про безпекову ситуацію в Україні», - зазначається у Спільній  заяві Комісії Україна – НАТО на рівні глав держав та урядів.

Союзники високо оцінили зусилля Президента України, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту: «Ми єдині у нашій підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також її невід’ємного права вирішувати своє майбутнє та зовнішньополітичний курс без зовнішнього втручання, як цього вимагає Гельсінкський заключний акт».

У документі наголошується, що з 2014 року рівень взаємодії України з НАТО, як на політичному рівні, так і з точки зору практичної роботи, є безпрецедентним: «НАТО продовжуватиме тісний політичний діалог в рамках Комісії Україна – НАТО та підтримку України у впровадженні амбіційної програми реформ, зокрема через повне використання можливостей Річної національної програми, Процесу планування та оцінки сил та Комплексного пакету допомоги».

Метою Комплексного пакету допомоги є консолідація та посилення допомоги НАТО, спрямованої на сприяння Україні в тому, щоб стати більш стійкою, краще забезпечувати власну безпеку та проводити необхідні реформи, включаючи у секторі безпеки і оборони. «Ми вітаємо схвалення Стратегічного оборонного бюлетеня, який слугуватиме дорожньою картою оборонної реформи України», - зазначається в заяві.

Комплексний пакет допомоги містить понад 40 напрямів, на яких НАТО підтримуватиме Україну у реформуванні, що здійснюється українським урядом.

У заяві підкреслюється, що «росія подовжує агресивні дії, підриваючи суверенітет, територіальну цілісність та безпеку України у порушення міжнародного права. Це серйозно впливає на стабільність та безпеку усього євроатлантичного простору регіону».

«Ми висловлюємо нашу рішучу підтримку повної імплементації Мінських домовленостей та вітаємо роботу, проведену у Нормандському форматі та Тристоронньою контактною групою з метою врегулювання конфлікту на сході Україні дипломатичними засобами та шляхом діалогу», - зазначається в документі.

У заяві висловлена повна підтримка Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ), яка відіграє ключову роль у наданні допомоги в деескалації конфлікту, та наголошується на важливості повного та безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.