Вимагаємо у влади Німеччини покарати винних у плюндруванні могил українських героїв! - Провід ОУН (б)

plundruvannya mogili

 
Вже в котрий раз у Мюнхені відбувається плюндрування могил українських героїв: 10 липня поточного року сплюндровано могилу Степана Бандери, вночі 12 липня постраждала могила Ярослава Стецька та пам’ятники іншим борцям за волю України.


На жаль, за останні два роки такі випадки трапляються все частіше, і в цей же час ми не бачимо жодних адекватних дій німецьких правоохоронних органів, що не змогли виявити винних у жодному з випадків осквернення українських меморіальних комплексів у Мюнхені. Мусимо констатувати, що німецька правоохоронна система не може впоратися з діяльністю екстремістських груп, які становлять загрозу національній безпеці не лише України, але й Німеччини та інших країн ЄС.

У зв’язку з цим ОУН(б) вимагає у німецької поліції у максимально швидкий термін встановити осіб або й організації, які стоять за актами вандалізму у Мюнхені, і вжити щодо них рішучих заходів, а також посилити охорону меморіальних об’єктів, могил українських героїв, які постійно перебувають під загрозою нищення з боку екстремістів.

ОУН(б) також звертається до Міністерства Закордонних Справ України з проханням на офіційному рівні донести німецькій стороні позицію української держави щодо застосування додаткових заходів проти проросійських екстремістів, що поширюють в кордонах Німеччини міжнаціональну ворожнечу, зневагу до пам’яті загиблих та провокують напруженість всередині обидвох країн.

Українські націоналісти також закликають керівництво України – Адміністрацію Президента, Верховну Раду, Кабінет Міністрів - до провадження більш послідовної політики захисту українців, що проживають поза межами держави: як живих людей, що нині мешкають за кордоном, так і пам'ять тих, хто спочив на чужій стороні. Одним з ймовірних варіантів захисту пам’яті та вшанування українських героїв – це створення Національного некрополю або ж Пантеону Героїв на історичній території Аскольдової могили, що стане місцем поклоніння і віддання пошани борцям за волю – від гетьманів Івана Мазепи, Пилипа Орлика до Євгена Коновальця, Степана Бандери, Ярослава Стецька.

Інформагенція УІС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.