​Заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця взяв участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН з питання запобігання конфліктам та сталого миру

10 січня заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, перебуваючи в Нью-Йорку, взяв участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН з питання запобігання конфліктам та сталого миру. У засіданні під головуванням Міністра закордонних справ Швеції М.Валлстрьом вперше взяв участь новопризначений Генеральний секретар ООН А.Гутерреш, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.


Делегація України підтримала представлене Генсекретарем бачення шляхів підвищення його взаємодії з РБ ООН у питаннях підтримання міжнародного миру та безпеки, висловивши переконання, що нове керівництво Секретаріату Організації послідовно відстоюватиме Принципи Статуту ООН та займатиме більш активну позицію в питаннях попередження та розв‘язання конфліктів.

Україна висловила жаль, що через понад сім десятків років з часу підписання Статуту ООН мир не став безпечнішим, а деякі з держав-підписантів нині довільно тлумачать положення цього документа, коли їм це зручно. Україна продовжує дотримуватися безкомпромісної позиції, що міжнародне право є одним для всіх членів ООН.

Заступник Міністра привернув увагу до конфлікту в Сирії, який, перебуваючи на порядку денному Ради Безпеки ООН, так і не отримав розв‘язання через накладення одним й тим самим постійним членом РБ «вето» шість разів поспіль.

Відзначивши, що навіть Європейський континент не має імунітету від конфліктів, український дипломат привернув увагу до іноземної військової агресії проти України, що триває вже майже три роки з боку росії – держави, визнаної Генасамблеєю ООН у грудні 2016 року країною-окупантом.

Делегація України наголосила, що намагання Ради розв‘язати цей конфлікт були також заблоковані тим самим постійним членом Радбезу, який і розв’язав його. «Очікування, які покладалися на добрі послуги Генсекретаря, так само не справдилися. Таку ж ситуацію ми спостерігали в Грузії у 2008 році. Хто наступний?».

Рада Безпеки має більш активно використовувати наявні в неї інструменти для запобігання конфліктам, а також серйозно відреагувати на загрози, що несуть конфлікти в Європі – підкреслювалося у заяві української делегації. Значні надії покладаються й на нового Генсекретаря у реалізації його превентивних, посередницьких та політичних повноважень згідно зі Статутом ООН.

Фото прес-служби МЗС України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.