​В ОБСЄ визнають, що мир на сході України ще недосяжний і є віддаленою перспективою

Ситуація на сході України оголошена однією з головних тем зустрічі 7-8 грудня у Відні міністрів закордонних справ Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ), повідомляє «Голос Америки».


ОБСЄ забезпечує спеціальну спостережну місію на Донбасі, що нараховує близько 1 000 осіб. Спостерігачі постійно звітують про порушення умов припинення вогню і вказують на перешкоди в роботі, особливо в районах на сході України, які фактично контролює росія.

Представники 57-ми країн членів організації та 11-ти партнерів також обговорять інші конфлікти, а також способи протидії насильницькому екстремізму та радикалізації, що призводять до тероризму.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон бере участь у зібранні і скористається нагодою для переговорів з міністром закордонних справ росії Сергієм Лавровим.

Вирушаючи у теперішнє європейське турне, Тіллерсон наголосив, що Сполучені Штати вимагають від росії припинення агресивних дій щодо України і назвав це передумовою покращення відносин Вашингтона з москвою.

Український міністр закордонних справ Павло Клімкін у Відні зустрівся з групою колег для привернення уваги до становища в окупованому росією Криму.

Засідання ради міністрів ОБСЄ почалося з визнання, зокрема від президента парламентської асамблеї ОБСЄ Георгія Церетелі, що неодноразово оголошене припинення вогню на Донбасі не виконується, а так званий «Мінський процес» - далекий від досягнення миру.

Але міністр закордонних справ Австрії Себастіян Курц, який зараз головує в ОБСЄ, наголосив на важливості організації, як платформи для спілкування представників країн.

«В організації з 57-ма членами не усі завжди можуть бути задоволені. Але дозвольте нагадати, що наша співпраця заснована на правилах і схвалюється спільною згодою. Тому важливо, щоб ми усі дотримувалися правил. Ми можемо вирішувати проблеми лише згодою. І щоб досягти того консенсусу, потрібна довіра, діалог і бажання йти на компроміси», - нагадав колегам австрійський міністр.

У Відні очікують обговорення ідей використання озброєних миротворчих сил ООН для Донбасу, але Україна та західні партнери відкидають наполягання росії, що миротворці не повинні були б мати доступу на усій території, не контрольованій українським урядом на сході.

Київ особливо наголошує на потребі міжнародного контролю уздовж українського кордону з росією на Донбасі, через який росія постачає допомогу самопроголошеним «республікам».

Себастіян Курц, який відвідував Донбас у якості представника країни-голови ОБСЄ, визнавав раніше, що вважає можливість нормалізації становища на сході України «віддаленою перспективою».

Він пропонує дипломатам далі працювати, але тим часом зосередитися на «негайних діях для запобігання гуманітарній та екологічній катастрофі на Донбасі».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.