​Павло Клімкін закликає Польщу визнати злочини, скоєні поляками проти українців

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає Польщу визнати злочини, скоєні поляками проти українців, повідомляє Польське радіо. Павло Клімкін вважає, що Варшава намагається вибілювати свою історію. Під час прес-конференції голова українського зовнішньополітичного відомства висловив надію на продовження польсько-українського історичного діалогу:


«Я готовий визнати вину окремих представників України або загонів в тому, що вони побили поляків на Волині, а ви готові це саме зробити? Я готовий схилити коліно перед жертвами польської національності, а ви готові? Ось зараз, 3 березня, буде трагічна річниця в селі Павлокоми, де розстріляні сотні українців, включаючи дітей, включаючи людей похилого віку».

Міністр зазначив, що в історії відносин України з Польщею були як позитивні, так і негативні сторінки. «У нас є минуле, яке мало дуже позитивні моменти і сторони, і дуже трагічні сторінки. Це сторіччя, коли ми жили і розвивалися разом. Це минуле не можна переписати шляхом прийняття законів. Це минуле можна збагнути і осягнути тільки шляхом історичного діалогу», - сказав він.

«Ми за цей історичний діалог. Ми за те, щоб хоча би зрозуміти позицію один одного. Як я завжди кажу нашим польським друзям, я наголошую, що цей діалог має вестися саме з друзями», - заявив Павло Клімкін.

Павло Клімкін висловив критику польської історичної політики, яка, на його переконання, призводить до маніпуляцій історією:

«Те, що сьогодні відбувається у Польщі, це бажання шляхом прийняття так званих меморіальних законів створити особливе сприйняття свого минулого, представити себе більш білим і пухнастим, ніж інші. Так не буває».

Він додав, що пам'ять та її сприйняття можуть бути або спільними, або «ми будемо грати в політичні ігри, намагаючись побудувати свою власну історичну реальність шляхом законів». «І я вважаю, що відповідальність, політична відповідальність полягає в тому, щоб зрозуміти один одного і знайти шанс разом будувати спільне майбутнє», - додав глава української дипломатії.

Міністр закордонних справ України прокоментував нещодавню зустріч віце-прем’єрів Польщі та України Пйотра Ґлінського та Павла Розенка. Як оцінив міністр Клімкін, розмови були складними, але конструктивними.

Павло Клімкін. Фото Wikipedia



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.