​Польське місто Лудзь вводить українську мову в термінали придбання квитків на громадський транспорт

У квиткових мобільних автоматах у місті Лудзь з’явилася опція вибору української мови. Невдовзі українську мову буде можливість використовувати у кожному з 21 стаціонарних пристроїв. У місті вирішили йти назустріч українцям, котрі все частіше купують сезонні квитки, повідомляє Польське радіо.


Крім польської, англійської та німецької мов у деяких квиткових терміналах у громадському транспорті міста з’явилася можливість спілкування з клієнтами також українською мовою.

«Протягом вихідних ми випробовували нову опцію у 50 квиткових автоматах. Натомість від вівторка, 18 грудня, інформація українською мовою буде доступною вже у 737 мобільних пристроях, встановлених у транспортних засобах», – сказала речниця Міського транспортного підприємства – Лудзь Аґнєшка Маґнушевська.

Дотепер українською були доступні паперові заяви про видання пластикової картки, на яку кодують сезонні квитки. Крім того, на веб-сайті лудзького міського перевізника MPK-Łódź є інформація українською мовою про тарифи на квитки, контроль квитків та правила перевезення тварин та багажу.

За словами Аґнєшки Маґнушевської, приблизно 75-80% з понад 10,5 тисяч заяв про видання сезонного квитка, зареєстрованих від початку січня до 30 листопада цього року, це клопотання від громадян України. Саме тому, за її словами, було прийнято рішення про введення у квиткові автомати української мови.

Нагадаємо, Лудзь – не перше місто у Польщі, де у термінал придбання квитків на громадський транспорт ввели українську мову. Раніше україномовну версію у квиткових автоматах запустили, зокрема, також у Вроцлаві.

Фото wikipedia.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.