​У Німеччині готуються до берлінського Різдва з українським акцентом

Щороку в час зимово-різдвяних свят у містах Європи тривають казкові ярмарки, туристи з-за кордону часто намагаються відвідати ці святкової атмосфери заходи. У рубриці Подорожуймо, ми побуваємо на одному з них, у Берліні, повідомляє Польське радіо.


У німецькій столиці польських учасників різдвяних свят можна зустріти на ярмарках Алєксандерпляц і під Меморіальною церквою кайзера Вільгельма, а українці опанували ярмарок поблизу замку Шарлоттенбург. І сьогодні ми побуваємо саме там, де 4 роки тому мер Києва Віталій Кличко урочисто відкривав черговий шарлоттенбурзький ярмарок.

З того часу у Шарлотенбурзі, де завжди було багато російськомовного люду, задомовилися українці. І тепер на шарлотенбурзькому різдвяному ярмарку у Берліні як десь ніби у Центральній Європі: київсько-берлінська варенична, сувеніри з Січеславщини, духові квартети зі столиці Галичини і дівчата з-над Дніпра – «янголи світла».

Засновник компанії Food Court Service Андрій Яблочков каже, що фірма діє і в Україні і в Німеччині...

Андрій Яблочков стверджує, що німці справжні борщолюби - фото В. Прядко, polskieradio.pl

Львівський муніципальний оркестр «Львів» розділився на три квартети і, не дивлячись на холодну вечірню погоду, грає на втіху міжнародної публіки...

Музики зі Львова почуваються як вдома - фото В. Прядко, polskieradio.pl

Найяскравіший, найпривабливіший, найбільш кольоровий кіоск на усьому величезному Шарлотенбурзькому різдвяному ярмарку німецької столиці, – український, а точніше навіть – петриківський. Данило з Чернівців...

Петриківка поступово виходить на міжнародний рівень - фото В. Прядко, polskieradio.pl

У Берліні приблизно пів сотні різдвяних ринків. Зазвичай вони працюють з 25 листопада до 31 грудня. Ярмарки розпізнаєш відразу - по вогниках, ялинках, по духовій музиці, по запаху ґлінтвейну та смаку ковбасок.

Петриківська кольористика додає настрою у це свято без снігу - Володимир Прядко, polskieradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.