​Суд у Польщі змусив прокуратуру відкрити справу через антиукраїнське оголошення

Районний суд Гдині змусив прокуратуру розслідувати справу стосовно дискримінації працівників з України. Суд визнав отриману ним скаргу від Центру моніторингу проявів расизму та ксенофобії виправданою та змусив прокуратуру розслідувати скандальну дискримінацію працівників української національності, повідомляє Yavp.pl з посиланням на Gazetawyborcza.pl.


Йдеться про ситуацію, яка сталася майже рік тому, в серпні 2019 року. Тоді власник одного з ресторанів у Гдині розмістив оголошення про роботу, зазначивши, що не наймає «українців та їм подібних». Фраза була написана великими літерами, коли користувачі інтернету вказали, що вона є образливою, то автор оголошення додав: «Ми поважаємо клієнтів, недолюдей - ні».

Попри отриману скаргу від Центру моніторингу проявів расизму та ксенофобії, прокуратура не побачила у вчинку власника ресторану складу злочину й справу відмовилися розслідувати. Було встановлено лише, що допис мав «високий ступінь загальності, не містив образи або слова, які зазвичай вважаються образливими».

Тепер же суд наказав прокуратурі відновити справу, обґрунтувавши свій вердикт.

«Слід зазначити, що у справі не було вжито жодних заходів для розслідування того, чи існувала обґрунтована підозра у вчиненні правопорушення (...). Під час підготовчого провадження не було опитано свідків та не було зібрано навіть банальних доказових матеріалів», - йдеться в пояснювальній частині рішення суду.

Також суд вказав на те, що висловлювання власника ресторану щодо «недолюдей» має «чіткі історичні конотації нацизму та фашизму та їхню ідеологію».

Фото yavp.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.