​Віце-голова Сейму Польщі: Україна, окрім своїх кордоні, захищає ще кордони Польщі та європейської цивілізації

Заступник голів парламентів Польщі, Литви та України, котрі перебувають на Донбасі, підписали спільну декларацію. У ній представники країн Люблінського трикутника засуджують російську агресію та вимагають відведення військ росії, повідомляє Польське радіо.


Віце-маршалок Сейму Польщі Малґожата Ґосєвська, віце-маршалок Сейму Литви Паулюс Саударґас та віце-спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук спільно здійснили візит на позиції української армії у селі Широкине на лінії фронту. Там теж підписали спільний документ. Як сказала Малґожата Ґосєвська, нині Україну потрібно підтримати у війні, що триває, бо Україна захищає не тільки свої кордони, але також Польщі та всієї європейської цивілізації. Заступник голови українського парламенту подякував Польщі та Литві за підтримку і солідарність у важкий для України час.

Позиції російських бойовиків розташовані приблизно за кілометр від постів українських сил у Широкиному. Як пояснив заступник командувача операціями Об'єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов, останнім часом проросійські війська все частіше використовують снайперів та скидають російські міни за допомогою безпілотників.

Де вони беруть сучасну зброю, сучасну військову техніку, звідки у них стільки боєприпасів? Відповідь - як зазначає генерал Москальов - очевидна: росія озброює та очолює війська так званих сепаратистів за допомогою своїх офіцерів.

Як підкреслила заступниця маршалка Сейму Польщі Малґожата Госєвська, внаслідок обстрілу російськими військами Широкине перетворилося на руїну. Як додала вона, саме так проявляється так званий «русскій мір» - місце, де вирувало і має вирувати життя, стало одними величезними руїнами.

Сьогодні віце-маршалок Малґожата Ґосєвська відвідає Авдіївку та Слов’янськ. Там вона зустрінеться із українськими військовими та цивільним населенням, котре живе при так званій лінії розмежування.

Нагадаємо, Малґожата Ґосєвська розпочала свій візит до України у вівторок із вшанування та покладання квітів до Стіни пам’яті загиблих за Україну перед Михайлівським золотоверхим монастирем у Києві.

Заступниця голови Сейму Польщі Малґожата Госєвська наголосила, що візит парламентаріїв країн Люблінського трикутника на схід України є знаком солідарності з Україною, а також це демонструє росії, що немає згоди на порушення міжнародного права, агресії та політики, яку росія проводила протягом багатьох років. Послання, як підкреслила Ґосєвська, буде направлено путіну як рішучий спротив та заява про те, що Україну не залишать саму.

Парламентарії Люблінського трикутника також хочуть звернутися до країн Заходу щодо більш рішучих дій в умовах російської військової ескалації на кордонах України та на окупованих територіях.

Фото twitter.com/PLinUkraine



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.