​ЄС призупинив на рік усі мита і збори з українських товарів, які ввозяться з України

З 4 червня Європейський Союз на рік призупиняє митні збори на товари, що ввозяться з України. Пропозиція Європейської комісії, представлена наприкінці квітня, була схвалена країнами-членами та Європейським парламентом у рекордні терміни. 3 червня рішення було опубліковано в Офіційному віснику ЄС і набуло чинності 4 червня. Подробиці повідомила брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька.


На думку Єврокомісії, такі далекосяжні дії дозволять збільшити український експорт до ЄС та допомогти у складному економічному становищі країни, яка захищається від російської агресії. Віце-президент Європейської комісії, відповідальний за економічні питання, Валдіс Домбровскіс заявив, що це безпрецедентне рішення. «Ми продовжимо всю можливу підтримку України шляхом подальшої ізоляції росії. Торгівля є одним з елементів, який дозволить нам досягти цих цілей», – додав він.

Торік товарообіг між ЄС та Україною становив понад 52 млрд євро. Основними товарами, які імпортувалися з України, були залізна руда, сталь, рослинні олії та продукти рослинного походження. Минулого року найбільшим торговельним партнером України в ЄС була Польща.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.