​Безкоштовних квитків у Польщі для громадян України на потяги PKP Intercity більше не буде

PKP Intercity змінює правила перевезення для громадян України. У компанії повідомили, що з 1 липня громадяни України, які приїхали до Польщі після 24 лютого, зможуть користуватись послугами перевізника на загальних умовах. Безкоштовні квитки на деякі маршрути діятимуть до кінця червня, повідомляє Польське радіо.


Громадяни України мають право їздити безкоштовно лише маршрутами «до» та «з» міст, розташованих на нашому східному кордоні, а саме: Холм, Дорогуськ, Люблін, Грубешів, Перемишль, Загуж, Ярослав та Ряшів.

Відразу після російської агресії проти України Міністерство інфраструктури оголосило, що всі громадяни України можуть безкоштовно користуватися поїздами PKP Intercity у другому класі, пред’являючи паспорт. Потім, у квітні, з’явилися додаткові критерії: необхідно було мати довідку про перетин українсько-польського кордону після 24 лютого 2022 року. Нарешті, у травні запровадили критерій сполучень, на яких можливий безкоштовний проїзд.

Постійно працює спеціальна гаряча лінія PKP Intercity українською мовою. Це спеціальний номер для громадян України, які хочуть отримати інформацію рідною мовою про розклад руху PKP Intercity та інші пасажирські теми. Гаряча лінія доступна сім днів на тиждень. Інформація також доступна на сайті PKP Intercity у двох мовних версіях – польській та українській.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.