Пленарні засідання Верховної Ради 21 червня 2012 року

vr12 03 2012

 
У четвер, 21 червня, відбулися пленарні засідання десятої сесії Верховної Ради шостого скликання. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, відкривши ранкове засідання, поінформував про результати роботи Верховної Ради на пленарному засіданні 20 червня. 


Народні депутати включили до порядку денного сесії проекти законів про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (щодо оплати праці науково-педагогічним працівникам, залученим для проведення зовнішнього незалежного оцінювання) за реєстр. №10635 і про внесення змін до деяких законів України щодо оцінки майна (реєстр. №№10637, 10637-1).

Підготовлений до другого читання проект закону про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки доповів заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов. Він повідомив, що до Комітету надійшло 11 пропозицій від суб'єктів законодавчої влади, з яких 7 враховано і 4 пропонується відхилити. Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект в другому читанні і в цілому як закон.

Парламентарії розглянули поправки до законопроекту і 345-ма голосами прийняли його у другому читанні та в цілому.

Верховна Рада прийняла в цілому проекти законів: про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення державних закупівель; про особливості здійснення закупівлі за державні кошти послуг поштового зв'язку, поштових марок та маркованих конвертів; про внесення змін до Закону "Про природні монополії" (щодо стимулюючого регулювання); про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні; про внесення змін до статті 46 Закону "Про автомобільний транспорт" (щодо перевізників-претендентів); про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів України щодо проведення робіт із землеустрою, пов'язаних із встановленням і зміною меж адміністративно-територіальних одиниць; про аквакультуру.

За результатами голосування був відхилений законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо експертного забезпечення правосуддя у кримінальних справах.

Проект закону про внесення змін до Закону "Про захист суспільної моралі" за пропозицією профільного комітету знято з розгляду.

Після перерви фракції "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна-Народна Самооборона" вимагали оголосити перерву або надати можливість для заяви.

Народний депутат Олена Шустік зачитала заяву фракції "БЮТ-Батьківщина", у якій йшлося про те, що "26 червня Вищій спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ повинен розглянути касацію Юлії Тимошенко на незаконний вирок у газовій справі".

О.Шустік зазначила, що "немає жодних формальних і правових підстав для відкладення цього судового засідання". Народний депутат нагадала, що "15 травня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ безпідставно та незаконно переніс розгляд касації на вимогу прокуратури і відтермінував можливість Юлії Тимошенко звернутися до Європейського суду з прав людини". "Такими незаконними рішеннями Вищий спеціалізований суд демонструє, що не виконує своєї функції і підтверджує, що судова влада є наймитом Банкової і тупо виконує вказівки Януковича, який вже замість суду привселюдно визнав Юлію Тимошенко винною в просто неймовірних злочинах, - заявила О.Шустік.

"Українська об'єднана опозиція і фракція "БЮТ - "Батьківщина" вимагає неупередженого та швидкого забезпечення права Юлії Тимошенко на касаційний перегляд сфабрикованої проти неї кримінальної газової справи та справедливого рішення по ній", - наголошується у заяві.

Народні депутати розглянули низку проектів постанов про обрання та звільнення суддів і ухвалили відповідні рішення.

Парламентарії розглянули і прийняли у другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності.

Головуючий оголосив закритим ранкове засідання.

На початку вечірнього засідання народні депутати розглянули включений на ранковому засіданні проект закону про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (щодо оплати праці науково-педагогічним працівникам, залученим для проведення зовнішнього незалежного оцінювання) за реєстр. №10635.

Законопроект доповів голова Комітету з питань бюджету Валерій Баранов. Він зазначив, що цим проектом пропонується збільшити обсяг видатків загального фонду державного бюджету, а саме бюджетні призначення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту за бюджетною програмою 2201470 "Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами" на суму 16 млн. грн. (у тому числі на оплату праці - 11,88 млн. грн.).

Доповідач зазначив, що джерелом покриття додаткових видатків державного бюджету пропонується збільшення планового обсягу доходів загального фонду державного бюджету на таку ж суму, а саме надходжень від частини чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об'єднань, що вилучається до бюджету, та дивіденди (доход), нараховані на акції (частки, паї) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна власність.

За словами доповідача, це джерело є реалістичним, оскільки за даними Державної казначейської служби за січень-травень поточного року надійшло 1,8 млрд. грн., що на 0,6 млрд. грн. або на 44,2 відсотка більше запланованого обсягу на цей період.

В.Баранов повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

Народні депутати 268-ма голосами підтримали рішення профільного комітету.

Фракції "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна- Народна Самооборона" вимагали оголосити перерву або надати можливість для виголошення заяви.

Представник фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко привернув увагу до прийнятого на ранковому засіданні Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності". Він заявив, що був прийнятий "ганебний закон". "З цим голосуванням стало зрозуміло: меж безкарності, волюнтаризму у парламентської більшості немає. Стало зрозуміло, для чого вам потрібен був Закон "Про ринок земель". До лампочки цей ринок, до лампочки земельна реформа. Потрібен був Земельний банк. Для чого Земельний банк? Понад 40 млн. гектарів угідь в Україні, з яких 26 млн. гектарів розпайовано. Це - приватна власність. А 14 млн. гектарів - це жирний шматочок державної землі. Це рекреаційні, курортні землі, оборони тощо. Створюється Земельний банк, капіталізується цією земелькою, підкидається кільканадцять мільярдів гривень, видається пільговий кредит. Якщо ми не правильно говоримо, будь-ласка, спростуйте".

"Фракції звертаються до Президента України - закон антидержавний і антиукраїнський, бо невідомо, що за цим тягнеться, закон - корупційний і злочинний за своєю суттю. І там ще багато таких норм і новацій, що ми вимагаємо заветувати його повністю, взагалі скасувати як нормативний акт. Не вийде це, ми збираємо підписи, подання до Конституційного Суду. Зупиніться, що ви робите. Це - українська земля", - наголошується у заяві.

Народні депутати продовжили розгляд законопроектів у другому читанні.

Проект закону про внесення змін до Закону "Про житлово-комунальні послуги" (щодо вдосконалення системи управління житловим фондом та вирішення окремих питань у сфері надання послуг) доповів заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

Парламентарії розглянули поправки до проекту і 228-ма голосами прийняли його в цілому.

За результатами голосування був відхилений законопроект про особливості перетворення комунальних унітарних підприємств, які провадять діяльність у сфері централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення, в господарські товариства.

Верховна Рада прийняла в цілому проект закону про внесення змін до Закону "Про Кабінет Міністрів України" (щодо патронатної служби).

Народні депутати повторно розглянули низку прийнятих законів з пропозиціями Президента України.

В цілому з урахуванням пропозицій Президента України прийнято Закони "Про адміністративні послуги" і "Про індустріальні парки".

Народні депутати направили на доопрацювання у профільний комітет Закон "Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про здійснення державних закупівель" щодо придбання документів для бібліотечних фондів".

Проект закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення оподаткування вдів померлих пенсіонерів вугільних підприємств, які за життя мали право на безоплатне отримання побутового палива, доповів народний депутат Олександр Єфремов. Він зазначив, що цим проектом пропонується доповнити перелік доходів, які не включаються до розрахунку загальномісячного (річного) оподаткування, в тому числі доходу із вартості безоплатно наданого вугілля та вугільних брикетів і компенсації вартості такого вугілля членам сімей (вдовам) померлих пенсіонерів, які за життя мали право на безоплатне отримання вугілля і отримують пенсії у зв'язку із втратою годувальника, а також відносить до складу витрат підприємств вартість побутового палива, безоплатно наданого у відповідності до статей 43 і 48 Гірничого Закону вищезазначеній категорії осіб.

Голова Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

В.Хомутиннік також повідомив, що члени Комітету під час підготовки проекту до другого читання пропонують уточнити деякі його положення, які допускають неоднозначне тлумачення. Зокрема, пільгові умови оподаткування, вважають народні депутати, повинні поширюватися не тільки на безоплатно надане вугілля вдовам померлих пенсіонерів, які за життя мали право на безоплатне його отримання, але й на всіх членів сімей такого пенсіонера.

Народні депутати врахували це зауваження і 308-ма голосами прийняли законопроект за основу та в цілому.

Наприкінці вечірнього засідання народні депутати розглянули поправки до законопроекту про ціни і ціноутворення і 263-ма голосами ухвалили його в цілому.

Голова Верховної Ради України В.Литвин оголосив закритим вечірнє засідання.

Наступне пленарне засідання десятої сесії відбудеться у п'ятницю, 22 червня, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.