Пленарне засідання Верховної Ради 25 грудня 2012 року

vr12 03 2012

 
У вівторок, 25 грудня, відбулося пленарне засідання першої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. На початку ранкового засідання Голова Верховної Ради України Володимир Рибак оголосив про те, що 29 листопада 2012 року Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України Мармазова Євгена Васильовича, обраного 28 жовтня 2012 року у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, включеного до виборчого списку Комуністичної партії України, та 24 грудня 2012 року - Полякова Василя Леонідовича, обраного 28 жовтня 2012 року у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, включеного до виборчого списку Партії регіонів.


Народні депутати Є.Мармазов і В.Поляков склали присягу перед Верховною Радою.

В.Рибак оголосив про створення у Верховній Раді: міжфракційного депутатського об'єднання "За Харків, за Слобожанщину!", керівником якого обрано народного депутата Валерія Писаренка; міжфракційної депутатської групи "Галичина", керівником якої обрано народного депутата Романа Чернегу; міжфракційного депутатського об'єднання "Рівні можливості", співголовами якого обрано народних депутатів Ірину Бережну, Ірину Геращенко, Олену Кондратюк.

Головуючий оголосив про входження народного депутата В.Полякова до складу депутатської фракції Партії регіонів.

З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили уповноважені представники депутатських фракцій.

В.Рибак оголосив до розгляду питання про перелік комітетів Верховної Ради України сьомого скликання та їх відання, обрання голів комітетів, їх заступників та секретарів та обрання керівництва Спеціальної комісії з питань приватизації.

Голова Верховної Ради повідомив, що керівники депутатських фракцій вважають за необхідне внести зміни до Закону "Про комітети Верховної Ради України" і пропонують прийняти відповідний закон.

Законопроект про внесення змін до Закону "Про комітети Верховної Ради України" за реєстр. № 1158 було включено до порядку денного.

Доповідав народний депутат Олександр Єфремов. Він зазначив: "проектом пропонується, що при формуванні складу комітетів можна допустити відхилення від встановлених законом вимог, коли у комітеті, який налічує у своєму складі не більше десяти осіб, обирається один заступник голови комітету, а у комітеті, який налічує від 11 до 20 осіб, перший заступник і заступник голови комітету, а у комітеті з чисельністю від 21-ї особи і більше, перший заступник і два заступники голови комітету".

О.Єфремов пояснив: "необхідність зміни положень частини 4 статті 34 Закону "Про комітети Верховної Ради України" виникла не сьогодні, хоча ми маємо зараз узгоджену законодавчу пропозицію. Як показує практика, у п'ятому і шостому скликаннях питання обрання перших заступників і заступників голів комітетів, як і питання кількісного складу, вирішувалося шляхом прийняття Постанови Верховної Ради України про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів. І це зрозуміло, що кожне скликання Верховної Ради України має ефективно виконувати своє призначення, і для цього потрібно визначати пріоритетні галузі для розв'язання соціально-економічних питань".

О.Єфремов наголосив на тому, що питання формування персонального складу комітетів Верховної Ради України - це питання доцільності. "Тут мають бути враховані максимально всі пропозиції для того, щоб вищий законодавчий орган працював ефективно, приймав виважені рішення. А таке вдосконалення редакції статті 34 дозволить підвищити роль комітетів та посилити особисту відповідальність керівництва комітетів за їх роботу, відповідно до предметів відання", - зазначив доповідач.

Народний депутат зауважив, що зазначені зміни не потребуватимуть додаткових коштів, оскільки все буде в межах кошторису.

Верховна Рада 358-ма голосами прийняла законопроект в цілому як закон.

Народні депутати продовжили розгляд питання про перелік комітетів Верховної Ради України сьомого скликання та їх відання, обрання голів комітетів, їх заступників та секретарів та обрання керівництва і складу Спеціальної комісії з питань приватизації.

В.Рибак зазначив, що необхідно вирішити одне з дуже важливих організаційних завдань - формування комітетів. "З цією метою попередньо було проведено рутинну і водночас кропітку роботу. Результатом довготривалих дискусій стало її успішне завершення. Отже, ми повинні, взявши за основу пропозиції керівників депутатських фракцій, остаточно прийняти узгоджене рішення. Після цього Верховна Рада України може повноцінно сконцентруватися на одному із основних покликань законодавчої діяльності", - наголосив він.

Головуючий зазначив, що згідно з частиною 4 статті 82 Регламенту Верховної Ради України голови комітетів, перші заступники, заступники голів та секретарі комітетів обираються за списком у цілому без обговорення на пленарному засіданні відкритим поіменним голосуванням.

Представники фракцій запропонували внести зміни до постанови, які стосувалися обрання деяких народних депутатів членами комітетів і предметів їх відання.

Постанову "Про комітети Верховної Ради України сьомого скликання" було прийнято в цілому 339-ма голосами.

Голова Верховної Ради повідомив, що з моменту створення комітетів припиняє свою діяльність Підготовча депутатська група з організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Народні депутати подякували членам групи за роботу.

Головуючий оголосив до розгляду питання про Погоджувальну раду депутатських фракцій. Він зазначив, що відповідно до статті 73 Регламенту Погоджувальна рада депутатських фракцій створюється як консультативно-дорадчий орган для попередньої підготовки і розгляду організаційних питань роботи Верховної Ради. До складу Погоджувальної ради входять: Голова Верховної Ради, перший заступник і заступник Голови Верховної Ради, голови депутатських фракцій з правом ухвального голосу та голови комітетів з правом дорадчого голосу.

"Оскільки зазначені посадові особи уже обрані, визначені голови депутатських фракцій, то таким чином, відповідно до Регламенту, створено Погоджувальну раду, яка починає працювати", - повідомив головуючий.

Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Л.Кожари, О.Лавриновича і Д.Табачника. Водночас, не набрала голосів постанова про дострокове припинення повноважень народного депутата І.Прасолова. Питання було відкладено.

Голова Верховної Ради України повідомив, що згідно з календарним планом проведення першої сесії з 26 по 28 грудня народні депутати працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях.

В.Рибак зазначив, що у ці дні комітетам необхідно провести організаційні засідання щодо створення підкомітетів, розподілу обов'язків тощо. За його словами, це дозволить 8 січня провести засідання комітетів і розглянути, у першу чергу, питання ратифікації, закони, повернуті з пропозиціями Президента України, та інші нагальні питання. "Тоді ми зможемо 9 січня на Погоджувальній раді розглянути пропозиції комітетів щодо формування розкладу засідань Верховної Ради на 10 та 11 січня 2013 року", - сказав головуючий.

Голова Верховної Ради В.Рибак, завершуючи засідання, привітав народних депутатів з Новим Роком та Різдвом Христовим, побажав їм здоров'я, успіхів на благо українського народу.

Наступне пленарне засідання першої сесії відбудеться у четвер, 10 січня 2013 року, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.