В «УДАРі» заявляють, що законопроект про вищу освіту від опозиції не звужує пільги для студентів

ukr student

 
Повідомлення про те, що внесений представниками трьох опозиційних фракцій проект Закону України «Про вищу освіту» нібито скасовує пільги на проїзд для студентів, не відповідають дійсності і є маніпуляцією влади, повідомляє прес-служба партії «УДАР».


«Пільги на проїзд встановлені п.5 ст.9 Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні». Крім цього, хочемо звернути увагу, що право пільгового проїзду для студентів зафіксоване також у  Постанові Кабінету Міністрів України № 541 від 5 квітня 1999 р. «Про затвердження Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України», - зазначають в партії «УДАР».

«У законопроекті «Про вищу освіти», внесену опозиційними народними депутатами України, немає жодної згадки ні про відповідні зміни у Законі України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», ні про скасування Постанови Кабінету Міністрів України № 541 від 5 квітня 1999 р. Отже, ми не маємо жодного наміру скасувати пільговий проїзд для студентів», - заявив народний депутат від «УДАРу» Ростислав Павленко, який теж працював над цим законопроектом. - Це мали б знати представники Молодіжної ради при Кабінеті Міністрів, які й поширили неправдиву інформацію про законопроект опозиційних сил», - підкреслив депутат.

Перед тим, як ділитися своїми одкровеннями з журналістами, радимо досконально вивчати суть питань. Інакше коментарі виглядають або відверто некомпетентними, або завідомо брехливими та політично заангажованими, - йдеться в заяві партії «УДАР».

Важливо зазначити, що «сенсаційне» повідомлення з’явилося якраз тоді, коли представники робочої групи, які розробляли урядовий проект закону про вищу освіту, знову звинуватили міністра освіти Дмитра Табачника у маніпуляціях та спотворенні тексту документу, який мав бути внесений на розгляд Кабміну.

«Більше того, вигадка, вкинута для тиражування у ЗМІ, спрямована на відволікання уваги від сутнісних рис проекту, поданого опозиційними фракціями. Таких, наприклад, як реальне розширення прав студентського самоврядування та посилення незалежності вищих навчальних закладів, надання державних грантів для обдарованих студентів, позбавлення міністерства освіти важелів тиску на вищі навчальні заклади і створення незалежного органу, який здійснював би ліцензування і оцінювання рівня освіти закладів», – зазначають в «УДАРі».

«Все суспільство є свідками, коли під гаслами «загальної турботи про студентство» нинішня влада здійснює спроби відмовитися від зовнішнього незалежного оцінювання та повернутися до старої системи корупційного вступу до навчальних закладів. Законопроект, запропонований опозиційними фракціями, не звужує, а розширює можливості для студентів. Саме це, очевидно, послужило причиною поширення неправдивої інформації з боку провладних організацій», - підкреслив народний депутат від «УДАРу» Павло Розенко.

Наше основне завдання - зробити систему освіти в Україні прогресивною, сучасною, такою, що відповідає високим європейським та світовим стандартам. І ми не допустимо жодних спроб звузити соціальні права молоді та студентства, в тому числі і на пільговий проїзд у транспорті, - зазначають в партії «УДАР».

«Ми пропонуємо скасувати пільги для депутатів та державних чиновників, а не для українського студентства», - підкреслюють в «УДАРі».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.