Парламент візьметься за мирні зібрання на наступній сесії

m zibrannya

 
Проект закону про мирні зібрання скоріше за все розглядатиметься в першому читанні на наступній сесії Верховної Ради України у вересні місяці. Про це заявив під час засідання комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин його голова, народний депутат від "УДАРу" Валерій Пацкан, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу партії «УДАР».


Валерій Пацкан зазначив, що наразі відбувається багато спекуляцій щодо ухвалення відповідного закону, оскільки є ті, хто взагалі не зацікавлений в його прийнятті, а є ті, хто висловлюють зауваження до тих чи інших норм. "Ми зараз будемо проводити роз'яснювальну роботу щодо тексту законопроекту. Протягом двох-трьох тижнів ми подамо законопроект на реєстрацію і вже в першому читанні парламент його розгляне у вересні місяці", - сказав Валерій Пацкан.

За його словами, в законопроекті, який готується робочою групою, вже врахована значна кількість пропозицій громадських організацій. "Є пропозиції, які неможливо врахувати. Але хочу запевнити, що робоча група зважено ставиться до всіх пропозицій, які надходять від громадських організацій, щоб проект закону про мирні  зібрання не обмежував право наших громадян на проведення мітингів", - сказав Валерій Пацкан.

Він нагадав, що робоча група працює над відповідним проектом закону про мирні зібрання вже майже півроку. "Нам потрібна конструктивна робота з громадськістю для того, щоб якомога швидше внести узгоджений проект закону на розгляд сесійноі зали. Закон потрібно ухвалити якомога швидше. Але він не має ставати на заваді мирним зібранням", - додав народний депутат.

Пацкан також наголосив, що сьогодні було спеціально проведене розширене засідання комітету, щоб потім не було звинувачень, що законопроект розробляється таємно чи підкилимно.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.