Пленарне засідання Верховної Ради України 7 вересня 2016 року

vr 070916

 
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Парламентарії розглянули питання ратифікації.


Прийнято Закон «Про внесення зміни до Закону України «Про ратифікацію Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу до неї».

Законом у назві та тексті Закону України «Про ратифікацію Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу до неї» слово «інвалідів» замінено словами «осіб з інвалідністю».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Проект Закону зареєстровано за №0102.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення доступу до правосуддя осіб, які утримуються в установах попереднього ув'язнення та виконання покарань».

Законодавчим актом спрощено доступ засуджених та взятих під варту осіб до суду під час оскарження ними рішень, дій та бездіяльності адміністрації установ виконання покарань чи попереднього ув'язнення.

Зміни внесено до статей 537, 539 Кримінального процесуального кодексу України та до статті 5 Закону «Про судовий збір».

Змінами до статті 5 Закону «Про судовий збір» встановлено, що засуджені та особи, взяті під варту, звільняються від сплати судового збору у справах, пов'язаних із питаннями, які вирішуються судом під час виконання вироку у відповідності до статті 537 КПК України, у разі відсутності на їх особових рахунках достатніх для сплати судового збору коштів.

Проект Закону зареєстровано за №2255а.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених».

Законодавчим актом внесено зміни до дев'яти статей Кримінального кодексу України.

Законом викладено у новій редакції ст. 76 «Обов'язки, які покладає суд на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням», змінено диспозиції ст.ст. 389, 390 України, які вирішать існуючі проблеми у судовій практиці з розгляду питань про ухилення від відбування покарання, не пов'язаного з позбавленням волі та інших.

Законом також внесено зміни: до 54 статей Кримінально-виконавчого кодексу України з застосуванням комплексного підходу до законодавчого врегулювання нових правовідносин, пов'язаних з пробацією, виконанням кримінальних покарань, продовженням гуманізації кримінально-виконавчого законодавства України та усуненням наявних розбіжностей між статтями Кримінально-виконавчого кодексу України; до 13 статей Кримінального процесуального кодексу України, в тому числі доповнено КПК новою статтею 721 «Представник центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері пробації» та фрагментарні зміни до десяти спеціальних законів України, пов'язаних зі свободою пересування, соціальною допомогою, охороною дитинства, волонтерською діяльністю та деякими іншими відносинами.

Проект Закону зареєстровано за №2490а.

Прийнято Постанову «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Професійна освіта як складова забезпечення кваліфікованого кадрового потенціалу України: проблеми та шляхи вирішення».

Цією Постановою Верховна Рада України схвалила Рекомендації парламентських слухань на тему: «Професійна освіта як складова забезпечення кваліфікованого кадрового потенціалу України: проблеми та шляхи вирішення».

У Рекомендаціях парламентських слухань систематизовані та враховані пропозиції народних депутатів України, центральних і місцевих органів виконавчої влади, місцевих рад, Національної академії педагогічних наук України, національних галузевих академій наук, наукових і науково-методичних установ, представників професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, громадських організацій, роботодавців, які були висловлені 1 червня 2016 року на парламентських слуханнях на тему: «Професійна освіта як складова забезпечення кваліфікованого кадрового потенціалу України: проблеми та шляхи вирішення».

Проект Постанови зареєстровано за № 4862.

Прийнято Постанову «Про призначення у 2016 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих вчених».

Постановою призначено 24 іменних стипендії Верховної Ради України найталановитішим молодим вченим.

Проект Постанови зареєстровано за №4859.

Прийнято Постанову «Про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2015 рік».

Верховна Рада України присудила 20 Премій найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2015 рік у розмірі 20 тисяч гривен кожна.

Проект Постанови зареєстровано за №4860.

Верховна Рада прийняла дві постанови про перейменування населених пунктів.

Постановою № 4035а село Данине Ніжинського району Чернігівської області перейменовано на село Данина.

Постановою № 4036а село Матроська Ізмаїльського району Одеської області перейменовано на село Матроска.

Народні депутати розглянули та обговорили проект Постанови «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи та способи» №4003а.

За результатами рейтингового голосування проект не набрав голосів для прийняття.

Рішення щодо проекту постанови буде прийнято пізніше.

Голова Верховної Ради України А.Парубій зробив кілька оголошень. Він повідомив про входження народних депутатів Тетяни Ричкової до складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка» і Юрія Одарченка - до складу депутатської фракції ВО «Батьківщина» та про відкликання народного депутата Мустафи Найєма з посади заступника голови фракції «Блок Петра Порошенка».

Головуючий закрив ранкове пленарне засідання.

За повідомленням Інформаційного управління ВР України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.