​Пленарні засідання Верховної Ради України 19 грудня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після реєстрації народних депутатів відкрив ранкове засідання. З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп. Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб з інвалідністю».

Законодавчим актом слова «інвалід», «особа з обмеженими фізичними можливостями», «інвалід війни» та «дитина-інвалід» в усіх відмінках і числах замінено відповідно словами «особа з інвалідністю», «особа з інвалідністю внаслідок війни» та «дитина з інвалідністю» у відповідних відмінках і числах у 44 законодавчих актах.

Законом визначено, що положення про Фонд соціального захисту інвалідів затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної соціальної політики (Мінсоцполітики України) з урахуванням пропозицій всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю.

Законом уточнено норми статті 22 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо умов вступу осіб з інвалідністю до вищих та професійно-технічних навчальних закладів та збережено норму стосовно виплати студентам з інвалідністю тільки академічної стипендії.

Законодавчим актом встановлено, що посвідчення, видані до набрання чинності цим Законом, у яких застосовуються слова «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни», а також пенсійні посвідчення, в яких зазначаються ці слова, є дійсними протягом строку, на який їх видано.

Закон прийнято з урахуванням поправки, якою в абзаці 15 підпункту 11 пункту 3 розділу I слово «академічна» виключено та техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №6710.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення зміни до Закону України «Про реабілітацію інвалідів України» щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції».

Законопроектом пропонується передбачити, що особам, у яких внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, отриманих під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпечені її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, ампутовані верхні та/або нижні кінцівки, що призвело до інвалідності, група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду (безстроково) та на ступінь вище.

Відповідні зміни пропонується внести до статті 7 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні».

Проект Закону зареєстровано за №7161.

Верховна Рада прийняла Постанови:

«Про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2016 рік» №6752;

«Про призначення у 2017 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих вчених» №6753;

«Про присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів» №7364.

Прийнято Постанову «Про перейменування села Великі Прицьки Кагарлицького району Київської області» №7098.

Народні депутати включили до порядку денного сесії ряд законопроектів і приступили до розгляду питань паливно-енергетичного комплексу.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі».

Законопроектом пропонується вдосконалити чинну практику землевідведення, забезпечивши непереривність розробки родовища шляхом внесення зміни до статті 97 Земельного кодексу України щодо надання можливості юридичним особам після закінчення дослідно-промислової розробки родовищ та введення родовищ у промислову розробку використовувати земельні ділянки на підставі договору з власником землі або за погодженням із землекористувачем на період зміни їх цільового призначення та оформлення документів, які посвідчують право користування ними.

Проектом також пропонується внести зміни до статей 98 та 99 Земельного кодексу, якими надати можливість використання механізму сервітуту для будівництва об’єктів нафтогазодобування та трубопровідного транспорту, що дозволить використовувати земельні ділянки без зміни їх цільового призначення.

Документом пропонується шляхом внесення змін до статті 168 Земельного кодексу України встановити, що зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок для проведення робіт з буріння і облаштування нафтогазових свердловин, будівництва та експлуатації об’єктів трубопровідного транспорту тощо може здійснюватиметься без спеціального дозволу, а на підставі робочого проекту із землеустрою.

Проектом Закону передбачається скасувати обов’язковість отримання гірничого відводу, що є застарілою радянською практикою і його функції майже повністю дублюються з функціями спеціальних дозволів на видобування корисних копалин.

Проектом пропонується надати можливість розширити коло суб’єктів, які можуть проводити геолого-економічну оцінка запасів нафти і газу та встановити, що надрокористувачі мають право розпоряджатись геологічною інформацією, яка належить їм на праві власності, самостійно без погодження органів державної влади та місцевого самоврядування (стаття 39 Закону України «Про нафту і газ»).

Проект Закону зареєстровано за №3096-д.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо покращення інвестиційних можливостей у сфері виробництва електричної енергії з альтернативних джерел».

Законопроектом пропонується встановити, що для об’єктів електроенергетики, що виробляють електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії, технічні умови є чинними протягом трьох років з дати їх видачі.

Відповідні зміни пропонується внести до ч. 7 ст. 30 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності».

Проект Закону зареєстровано за №6081.

Головуючий оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об'єднання «За права споживачів енергетики» і закрив ранкове засідання.

О 16 годині розпочалося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Засідання розпочалося з виголошення заяви фракції головою фракції «Самопоміч» О.Березюком, який звернувся до головуючого з проханням про включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур №7403, зареєстрованого членами Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

Народні депутати продовжили розгляд питань паливно-енергетичного комплексу.

Вони розглянули законопроекти про внесення змін до статті 6 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (щодо заборони встановлення загально-будинкових лічильників споживачам природного газу) за №№6277 і 5722-д.

За результатами голосування відхилено законопроект №5722-д.

Народні депутати не підтримали пропозицію головуючого про включення до порядку денного сесії законопроектів №7403 і №7410.

Парламентарії також не підтримали пропозицію про перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо уточнення деяких положень) №6120.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.