​Пленарні засідання Верховної Ради України 14 травня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, поінформував про питання порядку денного, які пропонується розглянути сьогодні. А.Парубій нагадав, що першим пропонується розглянути блок питань паливно-енергетичного комплексу, з яких два євроінтеграційні. Після цього блоку запропоновано розглянути проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань №5395-д, а також блок питань місцевого самоврядування.


А.Парубій наголосив, що сьогодні є шанс і змога прийняти ці надзвичайно важливі закони, які допоможуть розвивати місцеві громади. «Але найважливішим рішенням сьогодні є відхилення усіх постанов, які блокують підписання Закону про мову», - додав він.

А.Парубій дав доручення Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України невідкладно розглянути усі проекти постанов для того, щоб народні депутати змогли їх сьогодні розглянути і Голова Верховної Ради зміг підписати цей Закон.

Головуючий надав слово керівникам та представникам депутатських фракцій, які виступили з заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Із заявами також виступили представники фракцій, які вимагали оголосити перерву, але погодилися її замінити на виступи.

Народні депутати продовжують розгляд питань паливно-енергетичного комплексу.

Вони розглянули два законопроекти про внесення змін до розділу XVII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про ринок електричної енергії» за №№8527 і 8527-д.

Перший заступник Голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський у короткому виступі нагадав про суть законопроектів.

Народні депутати обговорили законопроекти.

За результатами голосування обидва законопроекти не набрали голосів для прийняття і були відхилені.

Народні депутати розглянули доопрацьований проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії №5550-д.

За результатами голосування законопроект прийнято за основу 240 голосами.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії».

Законопроектом пропонується врегулювати питання ядерної та радіаційної безпеки в частині зменшення ризиків тривалого опромінення продуктами радону та питання радіаційного захисту при медичному опроміненні.

Проектом також пропонується удосконалити державне регулювання діяльності з видобування і переробки уранових руд та запровадити ліцензування переробки уранових руд, враховуючи особливості технологічного циклу виробництва уранового концентрату.

Відповідні зміни передбачається внести до законів України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії», «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання», «Про видобування і переробку уранових руд»

Проект Закону зареєстровано за №5550-д.

Народні депутати розглянули проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні» №8426.

232 голосами Постанову прийнято.

Прийнято Постанову «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні».

Постановою схвалено Рекомендації парламентських слухань на тему: «Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні».

У Рекомендаціях парламентських слухань враховані та систематизовані пропозиції народних депутатів України, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, наукових установ, об’єднань громадян, експертів і представників громадськості, що були висловлені під час та після парламентських слухань 18 квітня 2018 року.

Проект Постанови зареєстровано за № 8426.

Народні депутати розглянули питання, запропоновані для включення до порядку денного сесії, включивши проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, національних парламентів держав світу щодо засудження порушення прав корінних народів у російській федерації №10125.

Після закінчення перерви головуючий повідомив, що Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України ухвалив рішення щодо розгляду на пленарному засіданні низки постанов про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Народні депутати розглянули проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері» в цілому з урахуванням пропозицій Президента України №1793-П і за результатами голосування відхилили його.

Парламентарії приступили до розгляду проектів постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 25 квітня 2019 року про прийняття в цілому проекту Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» за №№ 5670-д-П, 5670-д-П1, 5670-д-П2, 5670-д-П3.

Головуючий надав слово для виступу авторам проектів постанов.

За результатами голосування усі чотири проекти постанов були відхилені.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій подякував всім, хто був долучений до написання цього Закону, і підписав Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Народні депутати розглянули три проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 25 квітня 2019 року про прийняття в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії» (№ 8449-д від 05.12.2018) за №8449-д-П, 8449-д-П1, 8449-д-П2.

За результатами голосування усі проекти постанов відхилено.

Народні депутати розглянули у першому читанні два проекти Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту громадського здоров'я від шкідливого впливу тютюнового диму) №№4030а і 4030а-1.

За результатами голосування законопроекти відхилено.

Головуючий повідомив, що на прохання Комітету розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань №5395-д перенесено на четвер.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після відкриття вечірнього засідання повідомив, що зараз мають розглядатися питання місцевого самоврядування, але Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування просить перенести розгляд цих питань на пізніше.

Народні депутати розглядають наступне питання порядку денного - три законопроекти про фахову передвищу освіту за №№ 8321, 8321-1, 8321-д.

Головуючий надав слово авторам для виступів.

Народні депутати виступили в обговоренні законопроектів.

За результатами голосування за основу було прийнято проект Закону №8321-д.

Прийнято за основу проект Закону «Про фахову передвищу освіту».

Проектом Закону пропонується визначити порядок, умови, форми та особливості здобуття фахової передвищої освіти та врегулювати суспільні відносини, що виникають у процесі реалізації конституційного права людини на освіту, прав та обов’язків фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у реалізації цього права, а також визначити компетенцію державних органів та органів місцевого самоврядування у сфері фахової передвищої освіти.

Проектом пропонується встановити основні правові, організаційні, фінансові засади функціонування системи фахової передвищої освіти, створити умови для поєднання освіти з виробництвом з метою підготовки конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави.

В законопроекті сформовані основні вимоги до організації ефективного та результативного освітнього процесу, особливості забезпечення доступу до якісної фахової передвищої освіти, окреслені права та обов’язки учасників освітнього процесу тощо.

Проект Закону зареєстровано за №8321-д.

Народні депутати приступили до розгляду питань місцевого самоврядування.

Парламентарії розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів №6439-д.

Законопроект за результатами голосування не набрав необхідної кількості голосів для прийняття за основу і був направлений на доопрацювання.

Народні депутати розглянули питання про призначення позачергових виборів сільських та селищних голів.

Голова підкомітету Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти всі запропоновані проекти постанов і призначити позачергові вибори сільських та селищних голів на неділю 27 жовтня 2019 року.

Головуючий поставив на рейтингове голосування проекти постанов. Результати голосування показали недостатню кількість народних депутатів, готових підтримати проекти.

На рейтингове голосування було поставлено наступне питання порядку денного - проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку космічної діяльності та залучення інвестицій в космічну галузь України №9219. Але він не набрав необхідної кількості голосів.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.