​Пленарні засідання Верховної Ради України 19 грудня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Головуючий поінформував про заяву від двох фракцій про оголошення перерви у засіданні. Дмитро Разумков повідомив, що учора діти, які відвідали Верховну Раду, залишили на місцях народних депутатів у сесійні залі свої побажання.


Голова Верховної Ради звернувся до народних депутатів зі словами, щоб ці дитячі побажання здійснилися, щоб «наступного року діти так само щиро вам писали і бажали успіхів, і щоб вам у наступному році вдалося реалізувати те, що написано у цих побажаннях» і привітав зі святом.

Головуючий оголосив перерву у засіданні для проведення консультацій.

Після закінчення перерви народні депутати 297 голосами підтримали пропозицію про скасування перерви з 12-ї до 12.30.

Народні депутати продовжують розгляд правок до законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг №2490-1.

Правки доповів Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Після розгляду усіх правок 6 з них були поставлені на голосування для підтвердження.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що Комітет підтримує ці правки.

За результатами голосування були підтримані правки №№69, 125, 126, 143, 144, 150.

265 голосами «за» законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.

Головуючий надав слово народному депутата Ірині Геращенко, яка поінформувала про результати останньої зустрічі трьохсторонньої контактної групи у Мінську. Вона повідомила, що під час цієї зустрічі представники так званих ДНР і ЛНР повністю зірвали домовленості, досягнуті главами чотирьох країн-учасниць «нормандського формату».

Народні депутати підтримали пропозицію про скорочення порядку денного сьогодні до розгляду законопроекту №2468 і про продовження вечірнього засідання до вичерпання питань порядку денного.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481 №2288.

За результатами голосування законопроект 285 голосами «за» прийнято в цілому.

Народні депутати повторно розглядають Виборчий кодекс України №0978 з пропозиціями Президента України.

Пропозиції Президента України доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти усі пропозиції Президента України та прийняти Виборчий кодекс в цілому.

330 голосами «за» Виборчий кодекс прийнято в цілому з урахуванням пропозицій Президента України.

До порядку денного включено проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою №2513.

Законопроект доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

264 голосами народні депутати підтримали законопроект за основу.

Головуючий оголосив до розгляду законопроекти про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Ранкове засідання оголошено закритим.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання.

Народні депутати почали розгляд у першому читанні законопроектів про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор за №№2285 2285-1 2285-2 2285-3 2285-4 2285-5 2285-6 2285-7 2285-д.

Головуючий надав слово заступнику Міністра фінансів Павлу Ходаковському, який доповів перший із проектів, поданий Кабінетом Міністрів за №2285.

Заступник Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський доповів доопрацьований законопроект, розроблений з метою створення сучасної та ефективної нормативно-правової бази у сфері регулювання відносин з організації та проведення азартних ігор, що базуватиметься на комплексному та системному підході їх регулювання. Він також доповів рішення Комітенту, який рекомендує прийняти за основу доопрацьований законопроект.

Проекти також доповіли народні депутати Олег Марусяк, Наталія Королевська, Дмитро Наталуха, Ганна Лічман.

За результатами голосування проект №2285-д не набрав необхідної кількості голосів для прийняття за основу і був направлений на доопрацювання.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо подовження заходів, пов'язаних з відновленням діяльності Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» №2432 доповів голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Він зазначив, що Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

Законопроект 290 голосами було прийнято за основу та 294 голосами «за» - в цілому.

Пропозиції Президента України до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» №0979 доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який ухвалив висновок щодо пропозицій Президента України до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути пропозиції Президента України.

Головуючий поставив кожну з пропозицій Президента України окремо на голосування. Народні депутати проголосували за 9 з 10 пропозицій, за винятком пропозиції 4, яку Комітет рекомендував відхилити.

337 голосами «за» Закон прийнято в цілому з урахуванням пропозицій Президента України.

Народні депутати розглядають у першому читанні проекти Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів за №№2284 і 2284-1.

Законопроект №2284 доповів Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він зазначив, що законопроект визначає правові засади функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків в Україні, провадження професійної діяльності на зазначених ринках, врегульовує відносини, що виникають під час емісії та обігу цінних паперів, укладення й виконання деривативних контрактів та правочинів з ними.

Альтернативний проект за №2284-1 доповів народний депутат Сергій Шахов.

За результатами голосування за основу 244 голосами прийнято проект №2284.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину №2240 у другому читанні доповів Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко. Він повідомив, що Комітетом розглянуто 141 зауваження і пропозиції народних депутатів, з яких Комітетом враховано - 45, відхилено - 48, враховано частково - 42, враховано редакційно - 6. Подані зауваження і пропозиції стосуються всіх розділів законопроекту. Відхилені зауваження і пропозиції стосуються взаємовиключних редакцій окремих положень законопроекту, а також статей, їх частин, пунктів, підпунктів, абзаців, речень, відсутніх у тексті законопроекту.

За результатами розгляду законопроекту до порівняльної таблиці Комітетом було внесено ряд змін, зокрема у редакції Комітету запропоновано викласти правки №№ 57, 63, 134, 138.

О.Бондаренко доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту.

279 голосами законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.

Проект Закону про внесення зміни до статті 252 Податкового кодексу України щодо упорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобування бурштину №2241 доповів заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Роман Абрамович.

Заступник Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу та у цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

Під час обговорення народні депутати висловили зауваження до законопроекту і за результатами прийняли його 265 голосами за основу.

Народні депутати розглянули у другому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України №2148 та правки до нього.

261 голосом «за» законопроект було прийнято у другому читанні та в цілому.

Народні депутати ухвалили три Постанови «Про визначення представника Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з визначення складу наглядової ради приватного акціонерного товариства «Експортно-кредитне агентство» за №№2197, 2401 і 2421.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців №2247 у першому читанні доповіла заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла. Доповідачка також доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

Законопроект 267 голосами «за» було прийнято за основу.

Народні депутати підтримали пропозицію про внесення змін до порядку денного.

Після розгляду у другому читанні та в цілому прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього) №0887.

Народні депутати розглянули та прийняли в цілому 319 голосами «за» проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання і протидії політичній корупції №2336.

Парламентарії розглянули питання ратифікації.

Верховна Рада ухвалила Закони: «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2020 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року» №0007, «Про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект електрифікації української залізниці «Електрифікація залізничного напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка») між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку» №0011, «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про створення місцевих бюро Німецького товариства міжнародного співробітництва ҐмбГ (GIZ GmbH) та Кредитної установи для відбудови (KfW)» №0012, «Про приєднання України до Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів («EURIMAGES»)» №0013, «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України») між Україною та Європейськім інвестиційним банком» №0014, «Про ратифікацію Грантової угоди (Проект «Миколаївводоканал» (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) за Програмою «E5P» між Україною та Європейським інвестиційним банком» №0015.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.