​Позачергові пленарні засідання Верховної Ради України 27 квітня 2021 року

Для участі у позачерговому засіданні зареєструвався 201 народний депутат. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове пленарне засідання. Головуючий повідомив, що позачергове засідання проводиться у зв'язку з вимогою 154 народних депутатів.


Головуючий зазначив, що на позачерговому засіданні пропонується розглянути проект Постанови про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та забезпечення неухильного виконання рішень Верховної Ради України, прийнятих у цій сфері №5299.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Петро Порошенко. Заява стосувалася незадовільного стану вакцинування в Україні від захворювання на COVID-19 та відповідальності за це.

Петро Порошенко закликав народних депутатів проголосувати за проект Постанови, ініційованої депутатською фракцією «Європейська солідарність».

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Сергій Рудик. Заява стосувалася питань, які заплановані на розгляд під час другого позачергового засідання та відсутності у порядку денному законопроектів, внесених опозицією.

До порядку денного сесії включено проект Постанови про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та забезпечення неухильного виконання рішень Верховної Ради України, прийнятих у цій сфері №5299.

Проект Постанови доповіла народний депутат Ірина Геращенко.

Проектом Постанови пропонується визначити пріоритети державної політики у сфері охорони здоров’я на 2021 рік, визнати неналежним та незадовільним стан виконання Постанови Верховної Ради України «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз» від 20 жовтня 2020 року №937-IX, а також визнати відповідальними за фактичний зрив масової вакцинації населення Кабінет Міністрів України та Міністерство охорони здоров’я.

Голова підкомітету Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Сергій Кузьміних доповів рішення Комітету щодо проекту Постанови. Він зазначив, що по суті автори проекту Постанови пропонують Парламенту надати оцінку роботи Уряду та особисто Президента України, спираючись на стан виконання вищезазначеної Постанови Верховної Ради №937-IX від 20 жовтня 2020 року.

Сергій Кузьміних повідомив, що за результатами обговорення Комітет ухвалив рішення відхилити проект Постанови та звернутися до Голови Верховної Ради України та до усіх депутатських фракцій і груп з проханням ініціювати під час проведення «години запитань до Уряду» розгляд Звіту Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. про стан забезпечення Урядом виконання Постанови Верховної Ради України №937-ІХ для забезпечення ухвалення неупередженого та об’єктивного рішення щодо результатів діяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2.

Народні депутати взяли участь в обговоренні проекту Постанови. Промовці підтримали пропозицію авторів проекту щодо відповідальності влади за ситуацію з лікуванням коронавірусної хвороби в країні та вжиття невідкладних заходів, спрямованих на протидію поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За результатами голосуванням проект Постанови не набрав голосів («за» -115 ) і був відхилений.

Головуючий закрив позачергове пленарне засідання.


Друге позачергове засідання Верховної Ради України 27 квітня 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив друге позачергове пленарне засідання.

Головуючий повідомив, що позачергове засідання проводиться у зв'язку з вимогою 153 народних депутатів.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Соломія Бобрицька.

Головуючий поінформував про питання, які пропонується розглянути на позачерговому засіданні.

До порядку денного включено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами №5304.

Законопроект 271 голосом «за» прийнято за основу.

Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків №4236.

Законопроект доповів Перший заступник Міністра освіти і науки Микола Кизим.

Голова підкомітету Комітету з питань освіти, науки та інновацій Валерій Колюх доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати під час обговорення підтримали прийняття законопроекту.

За результатами голосування законопроект прийнято за основу 330 голосами «за».

До порядку денного включено проект Закону про фінансові послуги та фінансові компанії №5065.

Законопроект доповів народний депутат Данило Гетманцев.

Законопроект покликаний створити можливості для розвитку фінансових установ у різних сегментах, стати підґрунтям для приведення вимог щодо їх діяльності, регулювання та нагляду за ними до міжнародних практик, що дозволить забезпечити функціонування ефективного ринку фінансових послуг, як невід’ємної частини економіки України, надасть можливість для зростання особам, які надають фінансові послуги, та забезпечити при цьому достатній рівень захищеності їх клієнтів.

Законопроектом передбачається якісне та концептуальне оновлення редакції Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" з метою закріплення нових підходів до регулювання відповідних ринків фінансових послуг та діяльності відповідних фінансових установ.

Голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Елла Рєпіна доповіла рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Законопроект 247 голосами прийнято за основу.

До порядку денного включено проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, №5104.

Законопроект доповів заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Законопроектом пропонується визначити механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції. Проектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу, якими, зокрема, збільшити ставку податку на дохід за договорами податку страхування сільськогосподарської продукції на 0,5 відсоткових пункти (до 3,5 відсотка) з метою у подальшому спрямування цих коштів на підтримку страхування сільськогосподарської продукції.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що метою законопроекту є визначення механізму надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції.

Співдоповідач повідомив, що Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Парламенту прийняти цей законопроект за основу.

286 голосами законопроект прийнято за основу.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Іван Крулько. Заява стосувалася розгляду законопроекту про основні засади молодіжної політики.

Народний депутат закликав підтримати законопроект, на який молодь чекає вже понад 20 років.

Верховна Рада 321 голосом «за» прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про основні засади молодіжної політики №3718.

Народні депутати 325 голосами направили на доопрацювання Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення затриманому, підозрюваному, обвинуваченому, засудженому права на отримання правової допомоги з пропозиціями Президента України №2063.

Верховна Рада 261 голосом «за» прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи №3985.

У другому читанні та в цілому народні депутати 277 голосами «за» прийняли проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони №3935.

До порядку включено проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування №5246.

Законопроект доповів Міністр юстиції Денис Малюська.

Заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Максим Павлюк доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

272 голосами «за» законопроект прийнято за основу зі скороченням наполовину строків подання пропозицій до другого читання.

До порядку денного включено і прийнято за основу та в цілому 291 голосом проект Закону про внесення змін до розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" №5175.

Проект Закону про внесення змін до статті 22 Закону України "Про рекламу" щодо реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, №4212, у першому читанні доповіла народний депутат Елла Рєпіна.

Заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Павло Сушко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

284 голосами «за» законопроект прийнято за основу.

До порядку денного включено проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель №5202.

Законопроект доповів народний депутат Артем Чорноморов.

Співдоповідач Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Під час обговорення народні депутати висловили зауваження до законопроекту і 279 голосами за результатами голосування направили законопроект на доопрацювання.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання Проекту Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування №2164.

На голосування були поставлені три правки Комітету на підтвердження.

Народні депутати підтримали їх.

Верховна Рада 258 голосами прийняла законопроект у другому читанні та в цілому.

Головуючий закрив позачергове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.