​Пленарне засідання Верховної Ради України 3 червня 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. Народні депутати почали розгляд питань порядку денного.


Головуючий оголосив до розгляду проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони» за №№2195-П, 2195-П1, 2195-П2, 2195-П3, 2195-П4, 2195-П5, 2195-П6.

Проекти постанови доповіли їх автори - народні депутати Михайло Цимбалюк, Володимир Кабаченко, Вадим Івченко, Андрій Пузійчук, Валентин Наливайченко.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися щодо прийняття або відхилення цих проектів постанов шляхом голосування у сесійній залі.

За результатами голосування усі проекти постанов не набрали голосів для прийняття.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Сергій Соболєв. У заяві йшлося про захист прав громадян України на володіння землею.

Проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 20.05.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права», №2689-П, доповів народний депутат Михайло Забродський.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися щодо прийняття або відхилення цих проектів постанов шляхом голосування у сесійній залі.

За результатами голосування проект постанови не набрав необхідної кількості голосів для прийняття.

310 голосами народні депутати підтримали прийняття в цілому проекту Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про продовження дії Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво у сфері науки та технологій, №0100.

Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryinair у Мінську, №5597, доповів Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко. Він повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти проект Постанови в цілому та схвалити Заяву Верховної Ради України щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryinair у Мінську.

Народні депутати взяли участь в обговорення проекту постанови.

Народні депутати 280 голосами підтримали проект постанови в цілому.

255 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення зміни до статті 16 Закону України «Про валюту і валютні операції» у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету №5155.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам, №4184.

За результатами голосування законопроект 283 голосами прийнято у другому читанні і в цілому.

260 голосами «за» прийнято у першому читанні за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про космічну діяльність» щодо визначення статусу та розподілу повноважень між центральними органами виконавчої влади у сфері космічної діяльності, №5017.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами, №5094, доповіла народний депутат Олена Кондратюк.

Заступник Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Павло Сушко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати, які взяли участь в обговоренні, підтримали законопроект. Вони висловили свої зауваження і пропозиції до проекту.

За результатами голосування законопроект №5094 прийнято у першому читанні за основу 334 голосами «за».

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій, №4147, доповіла народний депутат Ольга Коваль.

Альтернативний проект, №4147-1, доповіла народний депутат України Юлія Гришина.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова у співдоповіді зазначила, що метою обох законопроектів є стимулювання розвитку національної системи кваліфікацій та формування відкритих інститутів, що діють в межах цієї системи. Законопроектами вносяться зміни до одних і тих же статей Кодексу законів про працю України, законів України «Про оплату праці», «Про освіту» та «Про зайнятість населення».

Галина Третьякова доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4147.

За результатами голосування законопроект прийнято 256 голосами за основу.

Народні депутати 319 голосами прийняли в цілому проект Постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області та дій/бездіяльності Луганського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Луганської обласної державної адміністрації - Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо вчасного реагування на виникнення та недопущення виникнення подій надзвичайного характеру, №5588.

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та інших законів щодо вдосконалення системи оскарження публічних закупівель, №5309, на яких наполягали їх автори. За результатами голосування правки не були підтримані.

Законопроект №5309 прийнято у другому читанні і в цілому 273 голосами.

Із заявою від двох фракцій виступив народні депутати Ахтем Чийгоз та Андрій Шараськін.

Народні депутати розглядають правки до проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, №4651.

За результатами голосування враховано правки за №№50, 59 і 65.

Законопроект №4651 з урахуванням цих правок прийнято у другому читанні і в цілому 307 голосами.

Народні депутати 334 голосами підтримали прийняття проекту Постанови про зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг, №5352.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання героїзації військових злочинців та легалізації нацизму, №2797 доповів народний депутат Максим Бужанський.

Законопроектом пропонується внести ряд уточнюючих змін до Законів України з метою запобігання реабілітації іміджу організацій, визнаних злочинними Нюрнберзьким Трибуналом та осіб, які в усьому світі вважаються військовими злочинцями.

Голова Комітету з питань правової політики Андрій Костін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект №2797 не набрав голосів для прийняття за основу і був відхилений.

Народний депутат Максим Бужанський доповів наступне питання - проект Закону про запобігання та протидію антисемітизму в Україні, №5109.

Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу.

Народні депутати взяли участь в обговоренні.

За результатами голосування законопроект 252 голосами прийнято за основу.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю, №3742.

За результатами голосування законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 280 голосами.

Доопрацьований проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від організації та проведення азартних ігор доповів №2713-д доповів голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Марусяк.

Альтернативні законопроекти за №№2713, 2713-1, 2713-2 і 2713-3 доповіли їх автори - народні депутати Дмитро Наталуха, Олександр Дубінський і Артем Дубнов.

За результатами голосування рекомендований Комітетом для прийняття за основу законопроект №2713-д не був прийнятий у першому читанні.

Наступним голосуванням законопроект 229 голосами направлений на доопрацювання.

Головуючий закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото dw.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.