​США заявили про розміщення росією озброєнь в окупованому Криму, а також продовження призову

росія розмістила в окупованому Криму десантно-штурмові підрозділи, танки T-72Б3, 120-мм гаубиці та міномети, бронемашини та інше оснащення. Про це в четвер заявила в ОБСЄ очільниця місії США до цієї організації Елізабет Розенсток-Сіллер. Текст заяви розміщено на сайті Місії США до ОБСЄ. За словами дипломатки, розміщення техніки та військових до Криму відбувається попри заяви москви про відведення військ від українських кордонів, повідомляє «Голос Америки».


Дипломатка також вказала на продовження росією призову в окупованому Криму.

За словами дипломатки, ситуація у східній Україні продовжує викликати занепокоєння, а очолювані росією сили посилили спроби створювати перепони спостерігачам СММ, або блокувати їх свободу пересування.

«Нещодавні інциденти, у ході яких очолювані росією сили вимагали митних форм від спостерігачів СММ, є безпрецедентними та становлять значну ескалацію та тиск. Як завжди, переважно більшість обмежень свободи пересування відбувається на контрольованих росією територіях», - відзначила Елізабет Розенсток-Сіллер.

Дипломатка заявила, що країни-члени ОБСЄ не приймуть збільшення втручання у діяльність спостерігачів, як нову норму.

У четвер постійний представник росії у ОБСЄ Лукашевич заявив, що ситуація в Україні погіршується, а влада України продовжує не виконувати Мінські домовленості.

За його словами, офіційний Київ просуває тезу про буцімто необхідність чинних форматів щодо врегулювання і «лише імітує прагнення до миру».

«Ухиляння від роботи з врегулювання негативно позначається на ситуації із безпекою на сході України», - заявив Лукашевич.

Фото з відкритих джерел



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.