Віталій Кличко: Влада оголосила війну об’єктивній журналістиці

klichko pressa

 
Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко назвав «оголошенням війни проти об’єктивної журналістики» ухвалення змін до кримінально-процесуального кодексу щодо посилення відповідальності за наклеп. Про це він заявив, спілкуючись з представниками ЗМІ у Миколаєві, повідомляє прес-служба «УДАРу». 


Кличко заявив, що знає про ті проблеми, з якими чи не щодня сьогодні зіштовхуються журналісти, особливо в місцевих медіа, якщо вони друкують об’єктивну і критичну інформацію щодо регіональної влади. «Я знаю, що кожне критичне слово проти місцевих чиновників може коштувати журналісту або редакції багатотисячних позовів. Сьогоднішнім голосуванням влада лише підтвердила те, що вона готова затикати рота журналістам під будь-яким приводом. А Голосування за цей законопроект демонструє справжнє ставлення ПР, комуністів і блоку Литвина до ЗМІ: як до обслуговуючого персоналу, що має лише хвалити владу», - переконаний Віталій Кличко.

Він наголосив, що не лише представникам ЗМІ, але й опозиційним політикам сьогодні намагаються заборонити критикувати владу і нагадав, що “найсправедливіший” Печерський суд Києва, наприклад, неодноразово ставав на сторону Черновецького і його команди, коли я намагався назвати речі своїми іменами, запитуючи цю команду про дерибан Києва”.

Кличко вважає, що цей закон, який передбачає позбавлення волі для журналістів, якщо їх матеріали будуть розцінені як наклепницькі, продовжує тенденцію до згортання свободи слова в Україні: “Це спроба закрити рота журналістам, змусити їх працювати в умовах, коли про владу або добре, або дуже добре, або прекрасно, а все інше - то наклеп”.

Політик наголосив, що свобода слова – це одна з важливих складових демократичного суспільства.

«Нам сьогодні не лише бракує нової якості політики, але й бракує свободи преси. Мас-медіа мають бути незалежними. Ми не боїмося отримати від них «ударні» запитання, не боїмося гострих тем. Без вільної преси ми станемо класичною авторитарною державою, де нам вказуватимуть, що писати, що говорити, як промивати мізки. Можливо, дехто цього вже не пам’ятає, але я ще жив за радянських часів, і пам’ятаю як це було, коли в країні була одна точка зору на все. Ми не можемо допустити, щоб в сучасній Україні була така ж сама ситуація», - наголошує лідер «УДАРу».

Кличко вважає, що опозиційні партії повинні протистояти ухваленню цього “ганебного закону” у другому читанні. Або ж, “якщо нинішня скомпрометована і деградована Рада це підтримає, ми скасуємо цю ганьбу на першій же сесії новообраного парламенту”, - наголосив Кличко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.