В. о. Міністра оборони Михайло Коваль взяв участь у засіданні Комісії Україна - НАТО та виступив перед світовою пресою

koval brussel

 
Учора, 3 червня, в ході візиту до штаб-квартири НАТО у Брюсселі виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль взяв участь у засіданні Комісії Україна – НАТО на рівні міністрів оборони.


Про це повідомляє прес-служба Міноборони України, передають «Конфлікти і закони».

Під час засідання було обговорено ситуацію з безпеки в Україні, пріоритети оборонного співробітництва України та НАТО в контексті агресії з боку Російської Федерації.

За підсумками участі в засіданні Комісії Україна – НАТО на рівні міністрів оборони у Брюсселі виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль взяв участь у брифінгу для представників міжнародних засобів масової інформації.

«Сьогодні ми отримали загальну підтримку наших дій Альянсом. Усі міністри оборони країн-членів НАТО висловили одностайну підтримку Україні, підтримали керівництво держави, Збройні Сили, силові структури, які виконують завдання в ході антитерористичної операції на Сході України. Також міністри оборони привітали український народ з новим легітимно обраним Президентом – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України», – повідомив генерал-полковник Михайло Коваль.

Глава оборонного відомства відзначив, що його розмова з міністрами оборони країн-членів НАТО була продуктивною і мала чітку практичну спрямованість.

«Допомога Україні від країн Альянсу йде повним ходом. Ми вже отримуємо практичну допомогу від Франції, Польщі, США, Великої Британії, очікується, що долучаться й інші країни-учасниці. На даний час йдеться лише про не летальну зброю», – повідомив генерал-полковник Михайло Коваль.

Він розповів, що під час засідання Комісії Україна – НАТО на рівні міністрів оборони учасники заслухали доповідь по ситуації на Сході України, висновки із оцінки ситуації, практичні кроки, яких вживає керівництво антитерористичної операції з метою ліквідації злочинних угруповань.

«Я почув реакцію міністрів оборони Альянсу на ті події, які відбуваються в Україні. Вона чітка і зрозуміла: 21 міністр оборони, присутній на засіданні, під час своїх виступів схвалив дії керівництва України та АТО», – підкреслив виконуючий обов’язки Міністра оборони України.

Він зауважив, що на сьогодні зібрано чимало доказів присутності серед терористів на Сході України представників Північнокавказького регіону та інших регіонів Росії.

«Ми щодня їх бачимо по нашому телебаченню. Вони є і серед полонених, яких захоплюють українські військовослужбовці. Таких моментів у нас дуже багато, всі вони документуються і йдуть в одну «теку» майбутнього судового процесу, який наша держава порушить стосовно до тих, хто розпочав неоголошену війну на її теренах», – наголосив генерал-полковник Михайло Коваль.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.