Росія просить Кіпр про допуск військових літаків на аеродроми

kipr aerodromi

 
Росія звернулася до Кіпру із запитом про надання їй низки об'єктів «для боротьби з тероризмом в Сирії», повідомило в понеділок, 7 грудня, кіпрське видання Cyprus Mail з посиланням на посла РФ на Кіпрі Станіслава Осадчого. За його словами, Москва обговорює цю тему з кіпрським МЗС. «Думаю, ми знайдемо спосіб отримати доступ до цих об'єктів», - цитує Осадчого видання. Він сказав лише, що мова йде про об'єкти, подібні «тим, якими вже користуються Франція і Німеччина», і висловив сподівання про швидке досягнення домовленостей.


Міністр закордонних справ Кіпру Іоанніс Касулідіс пояснив, що переговори з Росією стосуються питання про дозвіл російським бойовим літакам в екстрених ситуаціях здійснювати посадки на Кіпрі після операцій проти ІД в Сирії, передає агентство AFP. Кіпр зобов'язаний надавати літакам держав, з якими у нього укладено відповідну угоду, можливість посадки в подібних ситуаціях згідно міжнародним правовим нормам, сказав міністр. Аналогічна угода діє між Кіпром і Францією, яка раніше також направила запит про використання об'єктів для екстреної посадки літаків.

На Кіпрі розташовуються авіабази британських королівських ВПС, з яких наносяться бомбові удари по позиціях ІД в Сирії та Іраку. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон також запросив Францію скористатися британською військовою базою на півдні Кіпру для цих цілей. Як Франція, так і Німеччина використовують авіабазу поблизу Пафоса для заправки і техобслуговування своїх військових літаків, а також в цілях евакуації.

У лютому Росія і Кіпр уклали угоду про військове співробітництво, яке, зокрема, дозволяє російським кораблям регулярно заходити в порти острівної держави. Мова йде про кораблі, які беруть участь у міжнародних місіях у боротьбі з тероризмом, повідомляє dw.com.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.