Новий рік у Туреччині розпочався з трагедії: в Стамбулі стався теракт - 39 загиблих, 65 поранених

У новорічну ніч скоєно збройний напад на один з нічних клубів району Ортакьой в Стамбулі. Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що в результаті теракту в клубі загинули 39 осіб, у тому числі співробітник поліції. «Імена 21 загиблого вже відомі, з них 16 - іноземці», - зазначив міністр. Про це повідомляє турецьке інформагентство Анадолу.


За словами Сойлу, в результаті нападу, здійсненого о 01:15 за місцевим часом, поранені десятки людей. «Це був, безумовно, теракт, об'єктом якого стали невинні люди», - сказав міністр.

«Нападник був один. Терорист був одягнений в пальто, а після атаки переодягнувся і вийшов з клубу в іншому одязі. Вся інформація аналізується правоохоронними органами, які проводять операцію по затриманню вбивці», - додав Сойлу.

У той же час міністр охорони здоров'я Туреччини Реджеп Акдаг повідомив, що в лікарнях мегаполісу знаходяться 65 поранених, стан чотирьох з них оцінюється як важкий.

Президент Реджеп Тайіп Ердоган проінформований про теракт. За інформацією джерел в адміністрації президента Туреччини, глава держави зв'язався по телефону з прем'єр-міністром Біналі Йилдиримом, губернатором Стамбула Василом Шахіном і Генпрокурором Стамбула Ірфаном Фіданом.

Слідом за терористичним актом в Стамбулі представники різних країн виступили зі співчуттями на адресу Туреччини, підкресливши солідарність з Анкарою в питанні боротьби з терористами.

Із засудженням теракту в районі Ортакьой виступив, зокрема, президент США Барак Обама. Глава Білого Дому висловив глибокий жаль у зв'язку з атакою на невинних людей, а також співчуття родинам і близьким загиблих.

Президент США також заявив про готовність американської сторони надати будь-яку посильну допомогу в розслідування теракту і дав відповідні доручення структурам країни.

Глава МЗС Канади Стефан Діон назвав подію в Стамбулі «жахливою атакою», висловивши співчуття сім'ям загиблих, а також якнайшвидшого одужання пораненим.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг також засудив теракт в Стамбулі. У заяві, розміщеній в соціальних мережах, глава Альянсу написав: «2017 рік. Трагічний початок в Стамбулі. Мої почуття разом з турецьким народом і всіма, проти кого була здійснена ця атака».

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні зазначила, що 2017-й рік почався з теракту в Стамбулі: «Я співчуваю родинам і близьким загиблих. Ми будемо робити все можливе, щоб подібне не повторювалося».

Глава Європейського парламенту Мартін Шульц в повідомленні, поширеному в соцмережах, написав: «Це повинно було бути святкування. Терористи перетворили новорічне свято в ніч насильства, смерті і безнадійності. Моє серце зі Стамбулом і Туреччиною».

З співчуттями на адресу Анкари виступили також голови зовнішньополітичних відомств Австрії, Бельгії, Франції, а також МЗС Німеччини.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв також рішуче засудив криваву атаку. У посланні, адресованому на ім'я президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, президент Азербайджану підкреслив налаштованість до підтримки послідовних кроків з протидії тероризму.

Греція засудила кривавий теракт, здійснений в одному з нічних клубів Стамбулу, йдеться в заяві МЗС Греції. У заяві також наголошується, що Греція висловлює свою солідарність з турецьким народом.

Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон також висловив солідарність з Туреччиною. «Висловлюю солідарність з Туреччиною в зв'язку з терактом, який здійснений у нічному клубі Стамбула. У цей час ми поруч з нашими турецькими друзями», - написав Джонсон у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Президент Палестини Махмуд Аббас засудив теракт в одному з нічних клубів Стамбулу, повідомляє палестинське інформаційне агентство WAFA.

Аббас також висловив співчуття президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану і солідарність з турецьким народом. За його словами, країни регіону повинні об'єднати зусилля в боротьбі з тероризмом.

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловив співчуття президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану у зв'язку з терактом в Стамбулі. ЄС солідарний з Туреччиною в боротьбі з тероризмом, йдеться в посланні.

«Від свого імені та від імені Єврокомісії приношу свої співчуття вам і сім'ям загиблих. Боротьба з тероризмом є нашим спільним обов'язком. Запевняю вас і турецький народ, що ви можете довіряти нашій підтримці в боротьбі з тероризмом», - йдеться в тексті співчуття.

Підготовлено за повідомленнями інформагентства Анадолу

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.