​Ракетний удар по військовій базі Асада підтримали на Близькому Сході

Президент США Дональд Трамп сьогодні офіційно повідомив про нанесення ракетних ударів по одній з військових баз режиму Башара Асада в Сирії. «Сьогодні я віддав розпорядження про нанесення ударів по військовій базі, з якої була організована хімічна атака. Цього вимагали національні інтереси США», - заявив Трамп у Флориді, куди прибув для переговорів з головою Китаю Сі Цзіньпіном.


Глава Білого Дому нагадав про застосування 4 квітня режимом Асада хімічної зброї в населеному пункті Хан Шейхун, результатом чого стала загибель понад 100 мирних жителів.

«Сирійський диктатор Башар Асад здійснив жахливу атаку. У результаті цього варварського акту загинула велика кількість людей, в тому числі діти. Режим Асада забрав життя чоловіків, жінок і дітей, які потребували допомоги. Немає ніякого сумніву в застосуванні хімічної зброї», - сказав Трамп.

За словами глави Білого Дому, попередні ініціативи щодо Сирії не принесли результатів - криза біженців триває, регіон все ще нестабільний, що несе загрозу для США і союзників.

«Сьогодні я закликаю всі цивілізовані країни світу приєднатися до США і сказати «ні» масовим вбивствам і тероризму в Сирії», - сказав глава Білого Дому.

У Асада підтвердили ракетний удар

Офіційне інформагентство режиму Башара Асада - SANA підтвердило ракетні удари США по авіабазі в Сирії.

«Зі сходом сонця авіабаза режиму Асада, розташована в центральній частині країни, піддалася атаці з боку США, є втрати», - випливає з повідомлення, яке наводиться з посиланням на військові джерела.

Пентагон оголосив про нанесення ракетного удару

Сьомого квітня Пентагон оголосив про нанесення масованого ракетного удару по базі «Шайрат» ВПС режиму Башара Асада.

Представник Пентагону, полковник Джефф Девіс повідомив, що при ударі використовувалися 59 крилатих ракет типу «Томагавк Ленд».

«За вказівкою президента (Дональда Трампа) ВС США о 04.45 за місцевим часом завдали ударів по базі ВПС Сирії, розташованої в провінції Хомс. Удари нанесені з суден «USS Porter» і «USS Ross», базованих в Східному Середземномор'ї. Знищені літаки, ангари, системи протиповітряної оборони, а також склади з паливом», - пояснив Девіс.

Представник Пентагону зазначив, що ракетний удар став відповіддю на застосування хімзброї в містечку Хан Шейхун провінції Ідліб, результатом чого 4 квітня стала загибель понад 100 мирних жителів. «США не вітають застосування хімічної зброї», - підкреслив полковник.

Ізраїль повністю підтримав рішення Трампа

«Ізраїль повністю підтримує рішення Дональда Трампа. Президент США однозначно дав зрозуміти, що не терпітиме застосування і поширення хімічної зброї», - сказав Нетаньяху.

Ізраїль висловлює надію на те, що чітка позиція США знайде належну реакцію не тільки в Дамаску, а й в Ірані, Північній Кореї та інших країнах.

Туреччина підтримала ракетний удар

Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш, коментуючи ракетний удар США по авіабазі в Сирії, зазначив, що Анкара і раніше заявляла, що виступає за реальні кроки в боротьбі з беззаконням.

«Удар по авіабазі, з якої була зроблена хімічна атака на мирне населення - важливий і значущий крок. Міжнародне співтовариство повинно продовжити лінію боротьби з варварством режиму Башара Асада», - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, позиція міжнародного співтовариства повинна залишатися незмінною до тих пір, поки режим Асада не зможе шкодити сирійському народові. «Тому ми ставимося до ракетного удару США позитивно, але вважаємо, що цю тактику потрібно продовжити, тому що режим Башара Асада повинен бути покараний на міжнародному рівні», - зазначив Куртулмуш.

За матеріалами інформагентства «Анадолу»

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.