​США заветували резолюцію РБ ООН щодо визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю

Сполучені Штати в понеділок заветували проект резолюції ООН, в якому засуджувалось рішення президента Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. «Жодна країна не буде вказувати Сполученим Штатам, де ми можемо розміщувати наше посольство», - зазначила посол США в ООН Ніккі Гейлі після того, як вона оголосила про накладання вето, повідомляє «Голос Америки».


Серед 14 країн, які підтримували проект резолюції поряд з Британією, Францією, Італією та Японією, є і Україна. Сполучені Штати, як і Великобританія, Китай, Франція та росія, мають право накладати вето на будь-яку резолюцію, внесену на розгляд Ради Безпеки ООН.

Раніше цього місяця президент Трамп прийняв рішення про перегляд багаторічної політики США, визнавши Єрусалим столицею Ізраїлю. Трамп оголосив про плани перенести посольство США з Тель-Авіва до Єрусалима.

Рішення Трампа перенести посольство з Тель-Авіва до Єрусалима практично ігнорувало намагання палестинців мати вплив на місто і викликало їх обурення.

Професор історії Коледжу Рендолф-Мекон Майкл Фішбах заявив «Голосу Америки», що рішення президента Трампа змінює багаторічну американську політику, а також те, що вважається «глобальною згодою» проти визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі назвала рішення Трампа «справедливим і правильним».

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.