​Під прикриттям міноборони рф у Сирії діють нові російські групи найманців, котрі воювали на Донбасі

У Сирії з’явилася нова група найманців, яка може бути пов’язана з Міністерством оборони Росії. Про це повідомив російський телеканал «Дождь». Раніше світові агентства інформували, що у сирійському конфлікті беруть участь бійці іншої російської приватної військової компанії (ПВК) – так званої групи Ваґнера, передає Польське радіо.


Російське законодавство забороняє подібну діяльність. Однак, за доповідями журналістів видань «Новая газета», радіо «Ехо Москви», «Радіо Свобода» та телеканалу «Дождь», під захистом оборонного відомства діють підрозділи найманців, котрі воювали проти України на Донбасі, а нині вони беруть участь у бойових діях в Сирії.

За інформацією телеканалу «Дождь», нова військова компанія, що почала воювати в Сирії, називається «Патріот». У її лавах перебувають кадрові військові міністерства оборони рф. Інформатори російського телеканалу стверджують, що група Ваґнера частіше бере участь безпосередньо у бойових діях, а «Патріот» охороняє важливих персон та конвоює особливі вантажі.

Голова всеросійського об’єднання офіцерів Євґєній Шабаєв в інтерв’ю телеканалу «Дождь» сказав, що останнім часом у росії з’явилося більше приватних військових агентств, що починають проводити операції на терені Лівії, Ємену та Судану. Раніше повідомлялося, що російські приватні компанії використовують військові бази міністерства оборони рф. Оборонне відомство допомагає їм також озброєнням.

Співрозмовник «Дождя» в міноборони рф розповів, що одна з ПВК, яка поки не має назви, охороняє будівництво російської бази в Бурунді. Двісті фахівців - охорона, геологи, інженери, будівельники - координують свої дії з міністерством закордонних справ, військово-космічними силами і фсб росії.

Фото polradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.