​Венесуела намагається стабілізувати економіку і зупинити галопуючу інфляцію нестандартними заходами

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив ряд змін в економіці. Ці кроки – ще одна відчайдушна спроба зупинити економічне падіння в країні. «Голос Америки» наводить перелік основних змін за версією Business Insider:


- Девальвація курсу болівара аж на 95%. Нова валюта буде перейменована у «суверенний болівар» і деномінована - в цінах буде вказуватись на п'ять нулів менше.

- Замість теперішнього курсу у 250 000 болівар за долар, курс становитиме близько 6 мільйонів.

- Курс нового болівара буде прив'язано до урядової криптовалюти – petro.

- Курс суверенного болівара буде коливатись у відповідності до petro, курс якого, в свою чергу, прив'язано до змін у ціні на нафту.

Водночас, Мадуро оголосив збільшення мінімальної заробітної плати на 3 000 %. Нова мінімальна зарплата становитиме близько 30 доларів США на місяць.

Уряд також планує припинити дію деяких субсидій на бензин і підняти ПДВ на 4%, сподіваючись заощадити близько 10 мільярдів доларів на рік.

Венесуела намагається застосувати нестандартні заходи, щоб стабілізувати економіку і зупинити галопуючу інфляцію.

Віце-президент США Майк Пенс розкритикував нові заходи Мадуро.

«Народ Венесуели сплачує трагічну ціну за жахливу корупцію і тиранію режиму Мадуро, - наголосив Пенс, - останні кроки лише ускладнять життя кожному венесуельцю. Ми закликаємо режим повернути свободу та демократію Венесуелі і дозволити надати допомогу тим в країні, хто страждає», - написав високопосадовець США у Twitter.

Згідно до звіту МВФ, виданого минулого місяця, економіка Венесуели може скоротитись на 18% в 2018 році, а інфляція може досягти одного мільйона відсотків.

Більше 400 000 мешканців Венесуели покинули країну і переїхали до сусіднього Еквадору через економічні негаразди. Бразилія надіслала військо на кордон з Венесуелою, щоб слідкувати за потоком біженців.

Ніколас Мадуро. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.