​Каліфорнія стала першим штатом, який платитиме грошову допомогу емігрантам навіть без документів

Каліфорнія стала першим штатом, який платитиме допомогу нелегалам. У штаті створили фонд обсягом 125 мільйонів доларів, який має профінансувати емігрантів без документів, які не можуть отримати допомогу із федерального уряду. Подати заявку на виплати можна вже наступного місяця.


Про Фонд допомоги під час стихійних лих нелегальних емігрантів анонсував у середу губернатор штату Каліфорнія Гевін Ньюзом, повідомляє «Голос Америки».

«Незалежно від їхнього статусу, їм потрібна допомога. 10 відсотків - це працівники без документів. Вони працюють у медичному секторі, сільському господарстві, на заводах. До речі, минулого року вони заплатили більше 2.5 мільярда податків до бюджету штату. Вони не отримають жодної допомоги, у них сім'ї, діти. Ми відчуваємо велику вдячність людям, які бояться, що їх депортують і не можуть звернутись за допомогою. Тому ми перший штат, який анонсує програму фінансування нелегальних емігрантів», — заявив губернатор Штату Гевін Ньюзом.

За оцінками Каліфорнійського інституту державної політики, у Каліфорнії проживає понад 2,3 мільйона незадокументованих іммігрантів. За підрахунками, вони складають 10 відсотків робочої сили штату. Ці люди, як правило, працюють у сфері обслуговування, на будівництвах, чи доглядальниками, тож велика кількість через пандемію втратили роботу. Однак, на відміну від задокументованих мешканців США, вони не можуть отримати грошей зі стимулюючого пакету федеральної влади.

За новою програмою штату Каліфорнія, близько 150 000 іммігрантів зможуть отримувати до 1000 доларів на сім'ю та 500 доларів на особу. Люди можуть подати заявки вже наступного місяця.

75 мільйонів доларів з Фонду допомоги під час стихійних лих будуть розподілені за допомогою регіональних некомерційних організацій, які допомагають обслуговувати незадокументовані громади. Іммігрантам доведеться знайти одну з цих 20 некомерційних організацій та подати заявку на гроші безпосередньо туди.

Інші 50 мільйонів доларів надходять від корпорацій та благодійників, пов'язаних з іммігрантами та біженцями. Вони створили окремий фонд, «Каліфорнійський фонд іммігрантської стійкості», з початковими пожертвами в розмірі 5,5 мільйона доларів.

Серед незадокументованих емігрантів є багато й українців. Це, як правило студенти, які приїхали по програмі «Work and travel» і залишились, або ж люди, які приїхали до штатів по туристичній візі й залишились. Вони проживають переважно у великих містах південної Каліфорнії Лос-Анджелесі й Сан-Дієго. Киянка Аліна вже три роки проживає в Каліфорнії. Приїхала до штатів по програмі «Work and travel» і залишилась. Попри те, що не має права на роботу, дівчина неофіційно працювала ресторані в Лос-Анджелесі. Про те, що може податись на виплати, Аліна ще не чула.

«Я про це нічого не знаю. Однак я, звісно, буду подаватись на ці програми. Я вважаю, що матеріальну допомогу мають отримувати всі, бо всі в однаковій ситуації. І вони мають дати допомогу навіть для нелегалів, вони також люди й також в кризі. Я зараз залишилась без роботи, а за квартиру треба платити. Тут таких, як я, багато. Серед українців популярними роботи для людей без документів є в ресторанах, готелях, компаніях, що перевозять меблі. Попри кризу, я не збираюсь повертатись в Україну. Америка була моєю мрією і я хотіла жити тут, зараз криза у всьому світі», - розповіла 24-річна Аліна.

Ще до того, як губернатор Ньюзом оголосив про створення фонду для нелегальних емігрантів, республіканці виступали проти витрачання грошей платників податків на тих, хто в'їхав у країну незаконно. Однак у місцевих некомерційних організаціях, які допомагають іммігрантам, заявляють, що ці люди мають право на допомогу, адже платять податки.

«Ми є частиною економіки, і я думаю, що COVID-19 просто підкреслює нерівності, які ми маємо. Ми щодня отримуємо до 300 дзвінків від людей, які втратили роботу в автомийці, в ресторані, роботу няні», - в інтерв’ю Fox news розповіла Лусія Мартель-Доу, директорка з питань імміграційної юридичної служби Альянсу Canal Alliance.

Також тепер для нелегальних емігрантів буде відкрита гаряча лінія Центру зайнятості для безробітних без документів.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюзом. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.