​росія надрукувала фальшиві лівійські гроші на понад мільярд доларів США

Уряд Мальти вилучив фальшиву лівійську готівку на суму 1,1 мільярда доларів. Готівку було надруковано державною російською компанією «Гознак» на замовлення незаконного угруповання. Про це повідомила речниця Державного департаменту США Морган Ортагюс. В Держдепі нагадали - єдиним законним центробанком Лівії є Центральний банк Лівії у Тріполі, повідомляє «Голос Америки».


«Надходження підробних, надрукованих в росії грошей протягом останніх років збільшили економічні виклики для Лівії. Сполучені Штати віддані співпраці з ООН та міжнародними партнерами для стримування незаконної діяльності, яка шкодить суверенітету та стабільності і суперечить міжнародно визнаному режиму санкцій. Цей інцидент ще раз підкреслює необхідність того, щоб росія припинила зловмисні та дестабілізаційні дії в Лівії», - йдеться у повідомленні.

Раніше цього тижня командування силами США в Африці заявило, що москва направила бойові літаки до Лівії з імовірною метою надати підтримку нападам спонсованих державою бойовиків групи «Вагнер» на користь генерала Хафтара.

Морган Ортагюс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.