​Американка зізналася у спробі передати росії надсекретні матеріали Агентства нацбезпеки США

Громадянка США Елізабет Джо Ширлі (Elizabeth Jo Shirley) визнала себе винною у спробі передати надсекретну інформацію для російського уряду. Ширлі визнала себе винною у незаконному зберіганні даних американського Агентства національної безпеки і викраденні власної дитини. Про це повідомляє міністерство юстиції США, передає «Голос Америки».


Ширлі 46 років. Вперше вона отримала доступ до секретних даних у 1994 році під час служби у військово-повітряних силах. За свою військову кар'єру американка, зокрема, працювала у розвідці військово-морських сил, Пентагоні, займалася кібер-розслідуваннями. Вона неодноразово отримувала доступ до надсекретної інформації, говориться в повідомленні Мін'юсту.

Ширлі затримали у серпні 2019 року. За даними слідчих, у липні минулого року Ширлі разом зі своєю шестирічною донькою поїхала до Мексики. При цьому американка проживала окремо від дитини. Опікуном дівчинки є батько. З Мексики Ширлі планувала зв'язатися з російською владою і попросити притулку в країні, яка не екстрадує її до США. При собі американка мала документ з надсекретними даними з нацбезпеки США.

Мін'юст стверджує, що у Мексиці Ширлі написала лист російському уряду. У тексті повідомлялося про необхідність у терміновому порядку відправити із США предмети, пов'язані з її роботою, «перш ніж їх заберуть і знищать».

Ширлі загрожує до 10 років в'язниці за незаконне зберігання секретної інформації і до трьох років за незаконний вивіз дитини за межі США.

Російська сторона інформацію поки не прокоментувала.

Штаб-квартира Мін'юсту США. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.