​Двоє українців визнали себе винними у контрабанді до США підроблених ліків від раку й гепатиту

Двоє громадян України, 36-річний Максим Нєнадов та 33-річний Володимир Ніколаєнко, визнали себе винними у змові з метою незаконного ввезення й продажу у США підроблених ліків від раку й гепатиту. Про це повідомляється на сайті Міграційної та митної служби США, передає «Голос Америки».


Як йдеться у повідомленні, у червні 2018 спецагенти під прикриттям почали переговори із Нєнадовим про незаконний продаж препарату проти онкологічних хвороб Keytruda. Кілька місяців переговорів, що також залучили Ніколаєнка, призвели до незаконного продажу підробних або не затверджених ліків Keytruda, Abraxane (проти раку) та Epclusa (проти гепатиту-С).

Розслідування проводили Міграційна та митна служба США у Г'юстоні, Техас, разом із Управлінням із продовольства і медикаментів США.

За препарати агенти відправили Нєнадову загалом майже 12 тисяч доларів на його рахунок в українському банку. А фармацевтичні компанії, що виготовляють ці ліки, підтвердили, що українці продавали підробку.

Ані Нєнадов, ані Ніколаєнко не є лікарями, фармацевтами або власниками ліцензій на продаж цих або інших ліків у США. У квітні 2019 року їх заарештували після їхнього прибуття до Америки з України, щоб обговорити подальші незаконні відправлення ліків.

Тепер їм загрожує до 20 років тюрми та до 5 мільйонів доларів штрафу. Суддя Лі Розенталь суду Південного округу Техаса винесе остаточний вирок 4 листопада, до цього вони залишаються за гратами.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.