​Режим Асада присвоїв міжнародну допомогу на мільйони доларів

Режим Башара Асада розробив складну схему для отримання десятків мільйонів доларів від фінансових коштів і гуманітарної допомоги, що надаються Сирії західними країнами за допомогою ООН. Про це йдеться в опублікованому в середу звіті вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


«Західні уряди, незважаючи на санкції відносно президента Сирії Башара Асада, стали одним з найбільших джерел твердої валюти для режиму», - констатують автори доповіді.

Згідно з розслідуванням, схема Асада передбачає залучення в розрахунках Центрального банку Сирії, який офіційно перебуває під санкціями США, для того, щоб змусити агентства ООН використовувати «спотворений» обмінний курс. Це дозволило дамаськоve режиму привласнювати 51 цент з кожного долара, витраченого в 2020 році, говориться в звіті CSIS.

Відзначається, що в 2020 році агентства ООН витратили близько 113 мільйонів доларів на закупівлю допомоги для Сирії, що дозволило перенаправити близько 60 мільйонів доларів в казну режиму.

У CSIS вивчили закупівлі, зроблені в 2019 і 2020 роках, і виявили контракти, які, цілком ймовірно, оплачувалися в сирійських фунтах в залежності від місцезнаходження підрядників. Загальна сума «абстрактних» коштів сягає 100 мільйонів доларів при об'єднанні даних за обидва роки. При цьому доповідачі зазначають, що сума може бути занижена, оскільки вона включає тільки офіційні операції ООН, а не операції міжнародних НУО.

«Уряди-донори заявляють, що у них є стратегія, спрямована на допомогу сирійському народу перед обличчям репресивного уряду. Але, прагнучи допомогти тим, хто страждає від правління сирійського уряду, вони одночасно допомагають уряду, який заподіює ці страждання», - роблять висновок автори звіту.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.