​Британія також надасть Україні ракетні системи залпового вогню - рішення у тісній координації зі Сполученими Штатами

Британський уряд оголосив, що надасть Україні ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) після того, як минулого тижня про таке ж рішення оголосили США. У Лондоні повідомили, що це рішення, схвалене у тісній координації зі Сполученими Штатами, передає «Голос Америки».


Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес сказав, що така сучасна ракетна артилерія, яка здатна точно вражати цілі на відстані до 80 кілометрів, допоможе Україні захищатися від російського вторгнення.

Британський уряд не уточнює кількість і час постачання, але неофіційні джерела вважають, що наразі йдеться про три самохідні системи M270, і що у найближчі тижні з України мають прибути військові, щоб вчитися їх застосовувати.

«Оскільки змінюється тактика росії, то повинна змінюватися і наша підтримка України. Ці дуже ефективні ракетні системи залпового вогню дадуть нашим українським друзям можливість краще захиститися від брутальної сили далекобійної артилерії, яку війська путіна використовують, щоб без розбору зрівнювати міста з землею», - сказано у заяві від імені Бена Воллеса.

Президент США Джо Байден минулого тижня оголосив, що Вашингтон надішле Україні високомобільні ракетні системи залпового вогню М142, які здатні вражати цілі на відстані понад 60 кілометрів.

У Лондоні, як і у Вашингтоні, заявляють, що українська сторона зобов’язалася не застосовувати британські та американські ракети для обстрілу території росії.

Там підкреслюють, що їхні зусилля спрямовані на допомогу Україні у захисті від невиправданої й незаконної російської агресії, але Британія і США також наголошують, що вони не воюють з росією.

Російський президент путін минулими вихідними поскаржився на постачання західної зброї Україні і заявив, що росія у відповідь активізує і розширить свої удари на українській території.

Британські коментатори зауважують, що такі погрози не мають значення, оскільки москва і досі обстрілювала ракетами об’єкти фактично по усій території України: від Харкова й Дніпра, до Одеси і Львова, а минулими вихідними крилатими ракетами вперше після кількатижневої перерви знову був уражений Київ.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.