​Пекін запроваджує санкції проти тайванських чиновників за підтримку незалежності острова

Китай запроваджує санкції щодо прихильників незалежності на Тайвані, зокрема посадових осіб уряду після візиту на острів спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на початку місяця, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


Як повідомляє Global Times з посиланням на Тайванське бюро ЦК Комуністичної партії Китаю, до списку санкцій Пекіна потрапили, зокрема, прем'єр-міністр Тайваню Су Цзенчан, спікер парламенту Ю Сікунь, глава МЗС Джозеф Ву, представник уряду в США Біхім Сяо, члени парламенту Ку Лісюн, Цай Чічан, Ке Цзяньмінь, Чень Цзяохуа, Ван Дін'юй та активіст Лінь Фейфань.

У Пекіні зазначили, що вказані особи – сепаратисти, затяті прихильники незалежності Тайваню.

Внесеним до списку санкцій особам та членам їхніх сімей, зокрема, заборонено в'їзд у материковий Китай та в спеціальні адміністративні райони Гонконг та Макао.

Установам, організаціям та компаніям, з якими вони пов'язані, та їхнім прихильникам буде заборонено співпрацювати з окремими особами та організаціями у Китаї та займатися комерційною діяльністю у Китаї.

Крім того, під дію санкцій підпадають Тайванський фонд демократії, який очолює спікер парламенту Ю Сікунь, і Фонд міжнародного співробітництва та розвитку, генеральним секретарем якого є міністр закордонних справ острова.

«Прагнення Тайваню до незалежності є найбільшою перешкодою по дорозі возз'єднання Китаю і найбільшою небезпекою для відродження нації», - випливає з повідомлення.

Китай звинуватив зазначених осіб у провокаціях та співпраці з іноземними державами відповідно до своїх особистих інтересів.

Сепаратистські елементи навмисно провокують конфронтацію двох сторін Тайванської протоки, довільно підриваючи мир та стабільність у Тайванській протоці, а під час візиту Пелосі вони себе проявили особливо погано, випливає з повідомлення.

«Материкова частина (Китаю) ніколи не зазнає жодних дій щодо розколу країни, не дозволить жодним зовнішнім силам втручатися в процес возз'єднання батьківщини і ніколи не залишить простору для будь-якої форми сепаратистської діяльності з досягнення незалежності Тайваню», - зазначили в Пекіні.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.