​У Литві до 2027 року дислокуватиметься німецька бригада - ці плани існують не лише на папері, але й у реальності

Немає сумнівів, що якби в регіоні сталася ескалація, тоді почала б діяти стаття 5 Договору про Північноатлантичний альянс. Таку думку висловив президент Литви Ґітанас Науседа. Литовський лідер розмовляв з президентом Польщі Анджеєм Дудою, який у неділю, 21 січня, перебуває у Вільнюсі з офіційним візитом, повідомляє Польське радіо.


Ґітанас Науседа заявив, що Литва виконала величезну роботу. У грудні минулого року Вільнюс підписав з Берліном план розміщення в Литві німецької бригади.

«Німецька бригада буде тут присутньою не дистанційно, а фізично тут перебуватимуть цілі батальйони. Але мова йде не лише про солдатів. Буде також необхідна військова техніка. Я впевнений, що це найкращий спосіб стримувати і демонструвати, що наші союзники захищатимуть нас. Ці плани існують не лише на папері, але й у реальності», — сказав литовський президент.

Згідно з планами, німецькі солдати мають дислокуватися в Литві до 2027 року.

Очільники Польщі та Литви відзначили у Вільнюсі 161-ті роковини Січневого повстання. При цій нагоді обидва політики наголошували на необхідності підтримувати Україну в її протистоянні російській агресії.

Ґітанас Науседа. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.