​Білий дім готує потужну відповідь бойовикам за удар по своїй базі в Йорданії - Джон Кірбі

У понеділок, 29 січня, Сполучені Штати оголосили, що «дадуть відповідь» бойовикам за атаку безпілотника на військову базу США «Вежа 22» в Йорданії, унаслідок якої троє американських військовослужбовців загинули, а ще понад тридцять отримали поранення, повідомляє Польське радіо.


Під час прес-конференції представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що відповідальність за атаку лежить на бойовиках, яких підтримує Іран.

«Ми не прагнемо нової війни, ми не хочемо ескалації, але ми зробимо абсолютно все необхідне, щоби захистити себе та продовжити нашу місію. Ми відповімо на ці атаки належним чином», — наголосив американський високопосадовець.

Джон Кірбі поінформував, що президент Джо Байден двічі зустрічався з радниками з національної безпеки та розглядає різні варіанти. Речник Ради нацбезпеки Білого дому відмовився відповідати на запитання про те, чи можуть удари США у відповідь на атаку на американську базу в Йорданії стосуватися цілей на території Ірану.

Джон Кірбі. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.