Чергове нововведення уряду поставить на «лічильник» третину українців

schetchik

 
Введення пені за прострочені комунальні платежі загрожує українцям сплатою додаткових сотень гривень, або конфіскацією майна.


Люди, які ще пам’ятають радянські часи, добре знають, що це таке. Не сплатив вчасно рахунки — "вмикався лічильник" штрафних санкцій, який накручував на комунальний платіж зайву суму. І якщо в радянські часи це були копійки, то в наш час мова йде про цілком реальні "кровно” зароблені наші гривні, додаткові до тих непосильних сотень, які нам нараховують надавачі комунальних послуг. І це ще не все. Адже згідно із новим Житловим кодексом, пеня буде збільшена у десять разів — з 0,01% до 0,1% на день! Отже, людям, які через різні життєві обставини не зможуть вчасно розрахуватися з комунальниками — доведеться зайво платити вже десятки і сотні гривень.

Пересічним українцям часто справедливо не хочеться платити халтурникам-комунальникам навіть обов'язкове, а не те що зайве. Однак тепер доведеться — інакше пеня, до того ж на все: на воду, каналізацію, газ, світло, тепло, послуги ЖЕКу. У квитанціях з'явиться додаткова графа — "пеня". І нікого тепер не цікавитиме, чому вчасно не заплачено.

По-суті, цією нормою нас повертають до старого Житлового кодексу, прийнятого ще за радянських часів — 1983 року, де пеня була прописана, однак цю норму Житлового кодексу приймали як тимчасову і згодом швидко скасували через великий борг держави із виплат пенсій, зарплат, стипендій, різних соціальних допомог.

Проте сьогодні, запроваджуючи пеню за несвоєчасно оплачені комунальні послуги, чиновники вперто не хочуть говорити на тему ліквідації боргів по заробітній платі, які в Україні мають колосальні розміри. Логічніше було б спочатку віддати людям їхні гроші, а вже тоді, запроваджувати пеню. Або ще чесніше: спочатку запровадити пеню на зарплатні борги, а вже тоді — на комунальні. Проте сьогодні нікого не цікавить, яким чином люди, котрі місяцями не отримують заробітної плати, повинні ВЧАСНО сплатити за надані їм комунальні послуги. Таким чином влада цинічно поставить третину українців «на лічильник», перетворюючи їх на рабів режиму.

Тепер про штрафи. Якщо Житловий кодекс ухвалять у тій редакції, в якій він є сьогодні, то пеня буде більшою — у 10 разів, тобто ми платитимемо 0,1 % ! за кожен день простроченого боргу. Якщо врахувати, що загальна заборгованість українців за «комуналку» сягнула майже 13 мільярдів гривень, то уряд зароблятиме на боргах українців 13 млн гривень щодня. Ще в цьому законі є одна цікава норма — загальна сума штрафу взагалі нічим не обмежується, а може зростати до безконечності та врешті покриватись вартістю квартири. Тобто в боржника можуть просто забрати його житло.

Пеня буде стягуватись за всю комуналку — газ, електрику, холодну й гарячу воду та водовідведення, теплопостачання, утримання будинку. Дату, від якої рахуватимуть борг, визначатиме кожен надавач комунальних послуг на підставі нормативних документів. Дата обумовлюється в двосторонніх угодах зі споживачами послуг і вказуватиметься в квитанціях на оплату. Пригадуєте внизу напис: оплатити до такого-то числа? Якщо там написано — до 20, то вже з 21 нараховуватимуть пеню.

Матеріал підготовлений прес-службою Всеукраїнського комітету «НАСТУП»



Коментарі

  +0 #1 ccc 31 янв. 2013 г., 16:53:07
ВНИМАНИЕ !!! Информация для обманутых вкладчиков "ЗАХИДИНКОМБАНКА" - банк практически банкрот. Вырывайте свои депозиты через суд. И никаких компромиссов с этим банком.
  +5 #2 Djhs 31 янв. 2013 г., 17:07:28
Ну что вы терпилы хотите. У вас украли страну.Все заводы леса реки. Все в руках Фирташа Ахметова и Ко. Теперь вас как холопов будут делать рабами повышать тарифы на ток воду.На то что строили вы ваши родители и бабушки.Теперь Компания воров учит вас как жить.Они Украили все это.
  +1 #3 иван 1 февр. 2013 г., 05:17:25
ну что так и будем терпеть этих выблюдков?
  +1 #4 Pavlo Dudra 1 февр. 2013 г., 07:39:04
10 разів, тобто ми платитимемо 0,1 % ! за кожен день простроченого боргу...\
це означає -36,5 відсотків на рік.
Тим ,кому невідомо -майже такий самий відсоток на споживчий кредит нараховує Приватбанк .
але ж народ бере кредити -то хто йому винен? :-*

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.