​Для чого зроблені блокіровки податкових накладних?

Все дуже просто:


1.Бюджет в Україні поповнюється тільки однією конторою, яка має скорочену назву ОПГ, або повну – Державна фіскальна служба.

Про своє «поповнення бюджету» вони «па-савецки» рапортують при кожній нагоді. Бізнес до поповнення бюджету немає ніякого відношення, за їх висловлюваннями.

2.Бізнес займається тільки тим, що уклоняється від сплати податків. У цьому твердо впевнені податківці-фіскали.

Ще податківці чомусь впевнені, що бізнес користується коштами, які за визначенням є державними.

Але в державі немає «державних» коштів, це особисто кошти платників податків, фізичних та юридичних осіб.

3. Держбюджет в Україні розраховується від витрат - скільки потрібно заплатити депутатам, міністрам, силовикам, армії (саме в такому порядку) та іншим, ще не забути пенсії підняти на 10 гривень, бюджетникам зарплату.

Тому під статті витрат підганяються дохідні статті.

Одна із них – надходження від ПДВ.

4. Переходимо до питання блокування податкових накладних з ПДВ.

Скажемо, працює середнє або мале підприємство, або ФОП, и вийшов у них валовий доход від продажу товару за, скажемо, листопад 2017 р., коли почалися масові репресії, пардон, масові блокування податкових накладних у бізнесу в Україні, в 3 млн грн, або 500 000.00 грн ПДВ.

Але підприємства (щоб щось продати, потрібно щось купити) купили товару на 2 850 000.00 грн, або на 475 000.00 грн ПДВ. Прибуток вийшов 150 000.00 грн.

З цього прибутку потрібно заплатити ПДВ 25 000.00 грн. – (500 000.00-475 000.00=25 000.00). З решти 125 000.00 грн потрібно сплатити податки із зарплати, саму зарплату, оренду офісів та інших приміщень, сплатити за користування Інтернетом та іншими видами зв'язку та інші витрати.

Що робить ДФС – вона блокує податкові накладні на суму 500 000.00 грн, які підприємство все одно повинно включити в Декларацію по ПДВ за листопад 2017 р. і перерахувати цю суму до бюджету.

Але покупець у цього підприємства теж не отримав податкового кредиту на ці ж 500 000.00 грн, до речі, але товар все ж таки отримав і продав на якійсь завод на суму 3 150 000.00 грн, або 525 000.00 грн.

Він також зобов'язаний включити ці податкові накладні на 525 000.00 в звіт по ПДВ за листопад 2017 р. і перерахувати цю суму до бюджету.

Що ж виходить в результаті - замість 50 000.00 грн, чесно зароблених бюджетом, бюджет краде з допомогою ДФС у бізнесу понад мільйон гривень, вилучає їх з оборотних грошей тільки у двох підприємств.

Те, що це серйозно відіб'ється на економіці, на цінах, тарифах, зарплатах - це ще нічого не сказати.

Є ще більш важливе:

5. Блокування податкових накладних означає, що фізична особа-підприємець, фірма, підприємство визнані винними і покарані всупереч Конституції та без рішення суду.

Також, згідно ст. 6 Господарського кодексу України, одним із загальних принципів господарювання в Україні є, зокрема, заборона незаконного втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у господарські відносини.

А тепер питання – якщо платник порушує законодавство, що робить держава?

Правильно, наказує його.

Друге питання – якщо держава, тобто, чиновники, яких близько 300 000.00 порушують законодавство, що робить суспільство, народ, якого понад 40 млн, зі своїми підлеглими-чиновниками, найнятими їм на роботу?

Нічого.

Ну, може, ще підвищити зарплату через ВР.

У нас всі чиновники чомусь вирішили, що вони недоторканні, закон для них не писаний.

А що народ?

(Народ безмолвствует). Що означає алегорично: 1. Про покірливу слухняність народу владі, про відсутність бажання, волі, сміливості захищати свої інтереси.

Але, все ж таки, не мовчіть?!

Larisa Bogdanova, facebook.com

Фото news.dtkt.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.