​Е-декларування: понад 750 млн грн - вартість незадекларованих активів, що розслідує НАБУ

З 72 кримінальних проваджень, в межах яких детективи НАБУ розслідують факти внесення недостовірних відомостей до декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, кожне друге стосується недекларування активів суддями або народними депутатами України. Такі дані оприлюднені у Звіті про діяльність НАБУ за І півріччя 2018 року, повідомляє прес-служба НАБУ.


Про підозру у вчиненні відповідного злочину (ст. 366-1 Кримінального кодексу України) станом на 30.06.2018 загалом повідомлено двом особам. Стосовно ще п’яти посадовців розслідування завершено — справи скеровано до суду. Серед обвинувачених за цією статтею — судді та голова Державної аудиторської служби.

Варто зазначити, що розслідування справ, розпочатих за ст.366-1 КК України, потребує здійснення великого обсягу слідчих дій. Водночас, детективи обмежені в застосуванні інструментів для збору інформації (в тому числі проведення негласних слідчих (розшукових) дій), оскільки відповідний злочин, згідно з КК України, не є тяжким або особливо тяжким. Крім того, треті особи, на яких, за даними розслідувань, нерідко оформлюють майно декларанти, майже ніколи не йдуть на співпрацю зі слідством. Дається взнаки й відсутність судової практики розгляду справ за ст.366-1 КК України.

На розслідування злочинів за цією статтею впливає співпраця з Національним агентством із питань запобігання корупції (НАЗК). Із 39 запитів, скерованих детективами до НАЗК про проведення повної перевірки стосовно особи-декларанта, відповіді отримано всього на вісім.

Зазначимо, що НАБУ досі не має повного доступу до реєстру е-декларацій.

Детальніше про результати розслідувань НАБУ — у Звіті.

Більше статистичних показників — в інфографіці.

Інфографіка у кращій якості — https://bit.ly/2PkFSrn

Фото прес-служби НАБУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.