​Справа Юлії Тимошенко стала великою проблемою для Манафорта

П’ять років тому Пол Манафорт замовив написання звіту провідній юридичній фірмі Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom з Нью-Йорку, повідомляє The New York Times. Цей звіт використовувався в інтересах тогочасного президента України януковича для того, щоб виправдати ув’язнення його політичного конкурента – Юлії Тимошенко, пише «Голос Америки».


Міністерство юстиції США зараз вимагає у цієї юридичної фірми надати інформацію стосовно її роботи на користь уряду януковича, повідомляють особи, близькі до слідства, пише The New York Times.

Невідомо, чи запит Міністерства юстиції США до Skadden є частиною розслідування, яке проводить Спеціальний прокурор США Робер Мюллер стосовно зв'язків кампанії Трампа з росією, однак, це - сигнал американським юристам про можливі ризики, пов’язані з консультуванням авторитарних іноземних урядів, що наразі є прибутковою діяльністю для юристів, лобістів та спеціалістів з громадських відносин, зазначає видання.

Манафорт розробив стратегію і найняв лобістів, юристів та консультантів по всьому політичному спектру, намагаючись захистити януковича від міжнародного засудження, повідомляють поінформовані консультанти. Звіт був одним з елементів стратегії.

Висновки звіту Skadden протистояли міжнародним критикам, які стверджували, що янукович ув’язнив колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко через звинувачення в корупції в 2011 році з політичних причин без відповідних доказів.

У рамках слідства, яке проводить Мюллер, прокурори видали судові звернення на свідчення від співробітників щонайменше двох лобістських фірм та організацій з громадських зв’язків, з якими працював Манафорт над захистом януковича в Вашингтоні і яким заплатили за це більше 1,1 мільйона доларів.

Через день після виходу звіту, Вікторія Нуланд, яка на той час обіймала високу посаду в Державному Департаменті, назвала його «неповним», таким, який «не надає чіткої картини». Вона відзначила, що Державний Департамент занепокоєний тим, що «юристи Skadden Arps, очевидно, не знайшли політичного тиску, так як не шукали його».

У нещодавньому інтерв’ю Джон Гербст, колишній посол США в Україні, пішов далі - він зазначив, що Skadden «має бути соромно» за звіт і назвав звіт «огидною роботою».

У самій фірмі відзначили, що вони «не висловлювали думку про політичну мотивацію переслідування», але зазначали, що пані Тимошенко «було відмовлено в основних правах за Західними стандартами».

У червні Skadden повернула $567 000 урядові України – близько половини того, що, як вона зазначала, вона отримала від уряду януковича. Фірма відзначила, що вона повернула готівку, так як гроші було розміщено на окремому рахунку для оплати подальших робіт, які не було проведено.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в письмовій відповіді The New York Times визнав, що його служба почала співпрацювати з Міністерством Юстиції США над розслідуванням виплат від Міністерства юстиції України до Skadden.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.