​У Панамі затримали шахраїв з Mossack Fonseca, що обслуговували офшори Порошенко

Влада Панами заарештувала засновників юридичної фірми Mossack Fonseca Рамона Фонсека і Юргена Моссака за звинуваченням у відмиванні грошей. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіс генерального прокурора.


За словами генпрокурора Панами Кенії Порселл, отримана на цей момент інформація свідчить про те, що панамська фірма «була злочинною організацією, яка займалася приховуванням активів і грошей підозрілого походження». Порселл зазначила, що розслідування щодо Mossack Fonseca тривало близько року і велося прокурорами Бразилії, Перу, Еквадору, Колумбії, США і Швейцарії.

Затримані в п'ятницю, 10 лютого, Юрген Моссак і Рамон Фонсека були взяті під варту, так як влада побоювалася, що вони можуть втекти з країни, пояснила Порселл. Вона також уточнила, що розслідування пов'язане зі справою про корупційні махінації в державній нафтовій компанії Бразилії Petrobras.

Адвокат Моссака і Фонсекі Еліас Солано назвав звинувачення проти своїх підзахисних «слабкими» і заявив, що буде оскаржувати зібрані докази.

За даними джерела Reuters, у суботу суд заарештував ще одного юриста, який працював на Mossack Fonseca, а щодо іншого - виданий ордер на арешт.

Компанія Mossack Fonseca набула широкої популярності в квітні 2016 року, коли німецька газета Süddeutsche Zeitung опублікувала розслідування Міжнародної організації журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) про офшори великих бізнесменів і політиків з більш ніж 50 країн. Розслідування було засновано на документах, отриманих в результаті «безпрецедентного витоку мільйонів документів» з бази даних Mossack Fonseca.

Скандал з офшорами, зокрема, призвів до відставки прем'єр-міністра Ісландії Сігмундура Гуннлейгссона і міністра індустрії, промисловості і туризму Іспанії Хосе Мануеля Сорії.

В опублікованому архіві також виявилися дані про зарубіжні фірми 12 російських посадових осіб або їх родичів. Крім того, в розслідуванні стверджувалося, що люди «з близького оточення» президента росії володимира путина перевели через офшори не менше $2 млрд. Зокрема, в ньому згадувався хрещений батько дочки Путіна віолончеліст Сергій Ролдугіна, який, як випливало з документів, був одним з акціонерів найбільшого продавця телевізійної реклами в росії «Відео Інтернешнл» (Vi), володіючи через офшори 20% цієї компанії.

Також у цей міжнародний скандал з панамським офшорами вляпався і президент Порошенко. «Президент створив компанію в офшорній зоні на Британських Віргинских островах, куди вивів активи Рошен, щоб не платити в Україні податок з продажу. А фантик у вигляді «сліпого трасту» повинен був заховати весь процес», - розповіли 3 квітня минулого року журналісти-розслідувачі.

Через кілька днів журналісти програми «Схеми», які досліджували бізнес Порошенко, який він будував більше 20 років, повідомили, що офшорні компанії у президента з'явилися з самого початку його діяльності з метою - ухилення від сплати податків в Україні.

Фото Reuters



Коментарі

  +0 #1 ВИКТОР 12 февр. 2017 г., 17:26:47
НЕ, ТАК ДЕЛО НЕ ПОЙДЕТ!!! БАРЫГА ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В НАШЕЙ СТРАНЕ.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.