​Українські компанії виграли суд проти росії за втрачені в Криму активи

Постійна палата третейського суду (ППТС) в Гаазі задовольнила колективний позов 18 українських компаній і однієї приватної особи проти російської федерації через втрачені ними активи в результаті анексії Криму, повідомляє «Голос Америки».


В оприлюдненому 9 травня прес-релізі щодо рішення суду говориться, що позов було подано 19 червня 2015 року. Позивачі стверджували, що російська федерація порушила свої зобов’язання, які витікають з російсько-Українського договору про захист інвестицій, шляхом вживання в серпні 2014 року заходів, які перешкоджали їхнім інвестиціям в об’єкти нерухомості на території Криму і у підсумку привели до експропріації цих інвестицій.

Як розповів «Голосу Америки» Джин Берд, партнер юридичної фірми Arnall Golden Gregory LLP, росія відмовилася брати участь у цьому арбітражі, не визнаючи юрисдикції ППТС у цій справі, та не призначила свого арбітратора. Тож третій арбітратор був призначений Постійною палатою третейського суду. Трибунал прийняв рішення розглянути справу, оскільки мав повноваження це зробити без згоди однієї з сторін.

Розглянувши справу, Постійна палата третейського суду одноголосно прийняла рішення на користь українських інвесторів. Оскільки росія відмовилася визнавати юрисдикцію ППТС і не брала участі у засіданні, вона, швидше за все, не захоче виплачувати компенсацію добровільно. У такому випадку очікується, що інвестори звернуться за силовим вилученням активів, які належать російській федерації, каже Джин Берд.

Постійна палата третейського суду - це міжнародна організація, заснована Гаазькою конвенцією про мирне вирішення міжнародних спорів 1899 року. Членами ППТС є 121 сторона. Штаб-квартира ППТС розміщена у Палаці Миру в Гаазі, Нідерланди.

Фото Wikipedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.