​У Конгресі США Палата представників провела перші слухання у справі імпічменту президента Байдена

Конгресмени від Республіканської партії провели своє перше офіційне слухання у справі імпічменту президента Джо Байдена в четвер, 28 вересня. Вони вважають, що члени сім’ї Байденів могли отримувати вигоду від перебування президента Джо Байдена на державній посаді, повідомляє Голос Америки.


«Роками президент Байден брехав американському народу про його обізнаність та участь у корупційних бізнес-схемах його родини. Принаймні десять разів Джо Байден брехав американському народу, що він ніколи не говорив зі своєю родиною про їхні ділові справи. Він збрехав, сказавши американському народу, що між його офіційними державними обов’язками та особистим життям існує абсолютна стіна», - заявив голова комітету Палати представників з нагляду та підзвітності, республіканець Джеймс Коумер.

Утім, жодних доказів, що президент Байден зловживав своєю посадою, на слуханнях у четвер не представили.

«Для свідчень запросили трьох свідків. Жоден із них не є свідком якогось злочину президента. Жоден із них не є прямим свідком будь-яких подій, пов’язаних з Україною та компанією Burisma, і жоден із них не брав участі у восьмимісячному розслідуванні, під час якого наш шановний голова публічно оголосив, що отримав 100% усього, що просив», - заявив конгресмен-демократ, член комітету Палати представників з нагляду та підзвітності, Джеймі Раскі.

Демократи стверджують, що республіканці розслідують Байдена, щоб відвернути увагу від 91 кримінального звинувачення проти колишнього президента Дональда Трампа.

«Це все про Дональда Трампа — його кампанію та підтримку», - вважає конгресмен-демократ Роберт Гарсія.

Натомість республіканці твердять, що таким чином викорінюють корупцію. Опитування, проведене Associated Press і Центром дослідження зв’язків з громадськістю NORC, показало, що кожен із 3-х американців дуже стурбований тим, чи міг президент Джо Байден вчинити протиправні дії, пов’язані з бізнесом свого сина.

Гантера Байдена звинувачують у кримінальній справі щодо незаконної купівлі та зберігання вогнепальної зброї. Республіканці в Палаті представників намагалися пов’язати роботу Гантера з діяльністю його батька на посаді президента, але вони не надали доказів, які б підтвердили будь-які протиправні дії.

«Давайте отримаємо трохи прозорості. Давайте дотримуватися верховенства права», - закликає конгресменка-республіканка Ліза Маклейн.

Деякі республіканці в Палаті представників висловили сумніви щодо розслідування, заявивши, що воно не відповідає стандартам усунення президента з посади за серйозні злочини та проступки, а інші республіканці визнають, що будь-які спроби імпічменту президента Байдена завершаться в Сенаті США, де більшість складають демократи.

«Ми не очікуємо, що Сенат проголосує за імпічмент», - зазначив конгресмен-республіканець Даррел Ісса.

Якщо законодавцям США до 30 вересня не вдасться досягти згоди щодо пріоритетів фінансування, уряд США припинить роботу 1 жовтня, і слухання щодо імпічменту не можуть бути проведені, доки не буде ухвалено новий бюджет.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.