Метрополітенівці вкрали з бюджету 12,7 млн гривень

metro golosuvanya

 
За результатами перевірок щодо законності використання бюджетних коштів, виділених комунальному підприємству «Київський метрополітен» для будівництва Куренівсько-Червоноармійської лінії метро, столична прокуратура встановила зловживань на суму 12,7 млн гривень та відкрила 5 кримінальних проваджень.


Про це повідомив на брифінгу керівник відділу управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Києва Дмитро ЧІБІСОВ, передають «Конфлікти і закони».

Як встановлено у ході перевірок, проведених цього року прокуратурою спільно з органами контролю, вказані порушення були допущені посадовими особами КП «Київський метрополітен» у 2008-2012 роках, зокрема, під час закупівель комунальним підприємством товарів та послуг за державні кошти.

Так, прокуратура викрила факт придбання у 2011 році комунальним підприємством ескалаторів для облаштування ділянки метрополітену від станцій метро «Либідська» до «Виставковий центр» за завищеною на понад 4,6 млн гривень вартістю. Крім того, як з’ясувалося, вартість пожежно-охоронної сигналізації для «синьої» гілки метрополітену, яка придбана у переможця конкурсних торгів, була завищеною майже на 1 млн гривень, а технічні пристрої для автоматичного керування об’єктами на цій же ділянці - на 275 тис.

Перевірка також виявила неправомірне збільшення вартості проектних робіт з будівництва ділянки від станції «Виставковий центр» до Одеської площі та безпідставну зміну витрат на виконання цих робіт на загальну суму 6,9 млн гривень.

Відомості про вказані факти прокуратурою внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою та ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення державних коштів в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.