Столичні слідчі повідомили про підозру двом псевдоправоохоронцям, які викрали лікаря-кардіолога та вимагали в нього 2 мільйони доларів

Зловмисники силою посадили до авто 66-річного чоловіка та, погрожуючи розправою, змушували віддати велику суму грошей. Утім, не отримавши бажаного, чоловіки відпустили киянина, відібравши в нього всю готівку у сумі 15 000 гривень. Дії фігурантів кваліфіковані за трьома статтями Кримінального кодексу України, повідомляє прес служба Нацполіції Києва.

Інформація про подію надійшла до столичної поліції від перехожих: місцевий мешканець повідомив, що став свідком як група невідомих силоміць посадила літнього чоловіка в транспортний засіб й поїхала в невідомому напрямку.

За інформацією начальника Солом’янського управління поліції Ігора Леуса, до вчинення злочину причетні двоє мешканців столиці, 1970 та 1979 років народження:

«Спільники заздалегідь збирали інформацію про 66-річного потерпілого, який обіймає посаду завідувача відділенням однієї зі столичних лікарень. Фігуранти вдень підійшли до чоловіка на вулиці та, представившись співробітниками правоохоронних органів, силою посадили у своє авто. Надалі ділки почали вимагати у киянина два мільйони доларів, однак, не отримавши бажаного, забрали 15 тисяч гривень готівкою та відпустили потерпілого».

Провівши ряд розшукових заходів, оперативники столичного главку та районного управління поліції спільно зі співробітниками кримінального аналізу встановили особи викрадачів. Відомо, що останні, переховуючись від поліції, декілька разів змінювали номерні знаки й автомобілі. Одного з них правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За силової підтримки працівників спецпідрозділу КОРД та полку поліції особливого призначення №1 в ході санкціонованих обшуків слідчі вилучили транспортні засоби, що використовувались для пересування, рації та засоби зв’язку, а також мисливські рушниці й набої до них.

За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчі повідомили порушникам про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 146 - незаконне позбавлення волі або викрадення людини,

- ч. 4 ст. 186– грабіж, вчинений в умовах воєнного стану,

- ч. 4 ст. 189 - вимагання Кримінального кодексу України.

Солом’янським районним судом міста Києва одному з фігурантів обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно іншого вживаються заходи щодо встановлення його місцеперебування та обрання запобіжного заходу.

Максимальне покарання за інкримінованими статтями - до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта ситуация остается тяжелой, но стабильной. За прошедшие сутки на линии фронта произошло 123 боевых столкновения

детальніше

Опитування

Чи вважаєте Ви Зеленського легітимним президентом після завершення терміну перебування на посаді?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.