​У Білому домі заявили, що Трамп жорсткий щодо росії, а захоплення Криму дозволила адміністрація Обами

Трамп очікує від росії деескалації насильства та повернення Криму, а захоплення Криму відбулося за адміністрації Барака Обами. Про це, коментуючи ситуацію навколо відставки радника президента США з питань національної безпеки Майкла Флінна, заявив речник Білого дому Шон Спайсер, повідомляє «Голос Америки».


Спайсер заявив, що президент попросив Флінна піти у відставку після того, як стало відомо, що останній викривив суть своєї розмови із послом росії у США Кисляком, яка відбулась у грудні. Флінн, всупереч повідомленням у ЗМІ та витокам із спецслужб США, які здійснювали прослуховування розмови, наполягав, що не піднімав питання санкцій щодо росії у розмові. Проте кількість доказів протилежного постійно зростала.

Флінн, зокрема, заявив віце-президенту США, що розмова з Кисляком не торкнулась санкцій.

«Довіра між президентом та генералом Флінном була підірвана до такого рівня, що він відчував, що зміни необхідні. Президент переживав, що генерал Флінн дезінформував віце-президента та інших. Він також переживав про це у світлі чутливої інформації, з якою має справа людина в позиції радника з нацбезпеки, відносно Китаю, Північної Кореї та Близького Сходу. Президент мусить мати повну та непохитну довіру до людини в цій позиції», - заявив Спайсер.

«Рівень довіри, який змінювався та підривався у результаті цієї ситуації та низки інших сумнівних випадків – саме це змусило президента попросити генерала Флінна подати у відставку», - відзначив речник Білого дому.

При цьому він наголосив, що юристи Білого дому, проаналізувавши ситуацію, дійшли висновку, що вчинок Флінна не вимагав негайних наслідків з точки зору права.

Водночас Спайсер підкреслив, що ситуація навколо Флінна не має затьмарити реалій політики Трампа щодо росії, яка, за словами Спайсера, є «жорсткою».

«Іронія цієї ситуації полягає в тому, що президент діяв жорстко відносно росії. Він продовжує піднімати питання Криму, який попередня адміністрація дозволила росії захопити. Посол США в ООН, призначений президентом, Ніккі Гейлі стояла перед Радою Безпеки ООН у свій перший день і рішуче засудила російську окупацію Криму», - сказав Спайсер.

«Як тоді сказала посол Гейлі, цитую – жахлива ситуація у Східній Україні вимагає чіткого та сильного засудження російських дій. Президент Трамп дав чітко зрозуміти, що він очікує від російського уряду деескалації насилля в Україні і повернення Криму. У той же час він хоче і цілком очікує встановити дружні відносини з росією, на відміну від попередніх президентів, щоб ми могли вирішити багато проблем, які стоять перед світом, такі як загроза ІДІЛ і тероризм», - також наголосив речник Білого дому.

Шон Спайсер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.